fbpx
Сьогодні
16:46 01 Кві 2024

Судитимуть офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

Офіцера, обвинуваченого у справі за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, судитимуть.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Рубрика.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ.

Військовослужбовцю остаточно інкриміновано привласнення та збут боєприпасів, вбивство через необережність, нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність та незаконне поводження зі зброєю (ч. 4 ст. 410, , ч. 1 ст. 119 , ст. 128, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Що відомо про інцидент?

Розслідуванням встановлено, що 6 листопада 2023 року загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик. У ньому, серед іншого, знаходилось шість бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов'язків військової служби.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина було ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці вилучили ще п'ять подібних гранат.

 Після отримання повідомлення про вибух, поліція терміново прибула на місце події. Внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець — майор Геннадій Частяков, помічник колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якого той назвав своїм близьким другом.

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив факт трагічної загибелі свого помічника Геннадія Частякова.

Речниця МВС зазначила, що чоловік, який подарував гранати загиблому Частякову, попереджав, що ці боєприпаси є бойовими. Але Частяков, схоже, йому не повірив.

Слідство встановило, що подарував гранати Частякову офіцер із апарату головнокомандувача ЗСУ, полковник Андрій Тімченко. Подаровані боєприпаси він набув без відповідного дозволу. Ще дві гранати офіцер продовжував зберігати у шафі свого робочого кабінету.

Тоді йому інкримінували придбання, зберігання, носіння та збут вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Прокуратура клопотала в суді про обрання Тімченку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Застосовувати цей запобіжний захід суддя відмовився.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: