fbpx
Сьогодні
13:31 01 Кві 2024

Франція очікує від Китаю "чітких сигналів росії" стосовно війни в Україні

English version here

Фото: AP

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликав Китай відігравати більш активну роль у воєнному конфлікті між РФ та Україною і надіслати Росії відповідний сигнал.

Про це міністр заявив під час свого візиту до Пекіна, передає Рубрика, посилаючись на BFMTV.

«Ми очікуємо, що Китай надішле дуже чіткі сигнали Росії. Китай, вочевидь, відіграє ключову роль у забезпеченні незалежності України та поваги до міжнародного права, включно з її суверенітетом», – сказав Сежурне на пресконференції зі своїм китайським колегою Ваном Ї.

Він також закликав до «балансу сил, сприятливого для України».

«Ми переконані, що не буде тривалого миру, якщо про нього не домовляться з українцями», – додав французький міністр.

Сежурне заявив: не буде безпеки для європейців, якщо не буде миру відповідно до міжнародного права. Також він наголосив, що ця війна стосується всієї міжнародної спільноти. А тому Франція налаштована підтримувати тісний діалог з Китаєм у цьому питанні.

Варто зазначити, що протягом останніх років Франція та Китай прагнули зміцнити зв'язки, а під час зустрічі в Парижі в лютому цього року міністр закордонних справ Ван Ї сказав президенту Емманюелю Макрону, що Пекін цінує «незалежну» позицію його країни.

Цей контрастує з більш радикальним підходом, відомим як «відокремлення», якого дотримуються деякі політики в Сполучених Штатах, які прагнуть ізолювати Китай або розірвати всі комерційні зв'язки з країною. Водночас ЄС все більше розглядає Китай як «партнера», а також як «економічного конкурента та системного суперника».

Париж також намагається тиснути на Пекін через його тісних зв'язки з москвою, які лише зміцнилися після вторгнення в Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: