fbpx
Сьогодні
13:48 30 Бер 2024

Шольц у зверненні до німців з нагоди Великодня нагадав про необхідність підтримки України

English version here

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у зверненні з нагоди Великодня нагадав своїм співвітчизникам про необхідність справедливого миру та закликав до подальшої підтримки України.

Про це заявив очільник німецького уряду в відео-подкасті, пише ЄП, Die Welt.

"Мир без свободи означає гноблення. Не буває миру без справедливості. Ось чому ми підтримуємо Україну в її боротьбі за справедливий мир – так довго, як це буде необхідно", – заявив Шольц.

Як наголосив канцлер, на великодніх богослужіннях християни всього світу моляться за більш мирний світ.

"Ми всі прагнемо більш мирного світу. Люди на Близькому Сході та в Україні також бажають миру", – зазначив очілник німецького уряду.

Шольц підкреслив, що підтримка України потрібна "також для нас, для нашої безпеки".

"Протягом багатьох десятиліть мир в Європі базувався на дуже важливому принципі: кордони не повинні пересуватися силою. Ніколи знову! А Росія Владіміра Путіна порушила цей принцип", – заявив він.

Канцлер наголосив, що в їхніх руках зробити так, щоб цей принцип знову діяв,"продовжуючи підтримувати Україну – рішуче і виважено".

Німеччина, за його словами, також інвестуватиме більше у власну безпеку і триматиме країну разом, а не дасть себе розірвати на частини.

"Тим більше, що нас об'єднує переконання, що закон повинен перемагати над насильством", – додав він.

Як підкреслив Шольц, це є передумовою миру, особливо в наші дні.

Нагадаємо, що раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що ситуація на полі бою в Україні загостриться, оскільки "жорстокість Путіна більше не має меж".

"Він більш ніж ясно дає зрозуміти, що він поза межами раціональних аргументів і цінностей людства. І він, звичайно, не хоче вести переговори", — сказав Бербок.

Нагадаємо, що 28 березня Німеччина оновила список військової допомоги, яку вже передала Україні: у пакеті з'явилися нові дрони, снаряди для танків та артилерії.

Допомога від Німеччини

Німеччина є другою країною серед партнерів за допомогою Україні. Загалом Німеччина виділила/ухвалила зобов'язання на 28 млрд євро для військової допомоги Україні.

Варто зазначити, що Варшава та Берлін створять коаліцію бронетанкових засобів, метою якої буде підтримка України.

Напередодні у Варшаві відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України: учасники виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

Нагадаємо, що нещодавно Париж і Берлін досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, що створює, зокрема, танки, заснувати виробничий підрозділ в Україні.

Окрім того, Німеччина в рамках своєї допомоги Україні оплатить закупівлю 180 тисяч боєприпасів за чеською ініціативою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: