fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:27 27 Бер 2024

Збірна України отримала путівку на Євро-2024, здобувши вольову перемогу над Ісландією

English version here

Фото: Андрія Ющака

Напередодні у фінальному матчі плейоф відбору до Євро-2024 збірна України перемогла команду Ісландії: у польському Вроцлаві на стадіоні "Тарчинський Арена Вроцлав" поєдинок завершився з рахунком 2:1.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Українську Асоціацію футболу.

Як зазначають, після Євро-2012, Євро-2016 та Євро-2020 на Україну чекає Євро-2024.

Напередодні, 26 березня, національна збірна України в межах фіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024 провела поєдинок проти команди Ісландії.

"Посівши третю сходинку в групі С, синьо-жовті зберегли шанси на фінальний турнір. Наша команда потрапила до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого вибила Боснію і Герцеговину (2:1). Тепер збірній України у фіналі протистояла Ісландія, яка здолала Ізраїль (4:1). Номінально домашню гру підопічні Сергія Реброва проводили в польському Вроцлаві", наголосили в асоціації.

Збірна України

Фото: Андрія Ющака

Синьо-жовті активно почали поєдинок, проте з часом ісландці впоралися з натиском. Команди обмінялися моментами — Лунін потягнув удар Торстейнссона, а Миколенко після передачі Коноплі пробив повз дальню стійку.

Та ісландцям вдалося вийти вперед на 30-й хвилині зустрічі. Форвард "Дженоа" Альберт Гудмундссон розібрався з обороною українців та з-за меж штрафного майданчика красиво пробив у правий від себе кут.

Збірна України

Фото: Андрія Ющака

Збірна України швидко оговталася. Свій момент мав Судаков, але його удар із правого флангу штрафного відбив кіпер, затим після кутового в площину пробив Забарний.

На 39-й хвилині наша команда забила після класної комбінації Судаков—Циганков—Яремчук, але гол скасували через офсайд у Віктора.

Збірна України

Фото: Андрія Ющака

Українці активно розпочали другий тайм, і на 54-й хвилині зрівняли рахунок. У контратаці Судаков віддав діагональ на Циганкова, той змістився з флангу в центр і влучно пробив у дальній кут.

Після цього синьо-жовті продовжили контролювати м'яч. Після виходу на заміну Зінченко створив момент для Яремчука, але той пробив невлучно.

Збірна України

Фото: Андрія Ющака

Пізніше Судаков непогано приклався зі штрафного — кіпер відбив. Затим із хорошої позиції не забив Миколенко, опинившись перед воротами. Ісландці відповіли двома якісними атаками: небезпечний удар Торстейнссона з кута штрафного парирував Лунін, а Альберт Гудмундссон не використав шанс після невдалої дії Забарного.

Збірна України

Фото: Андрія Ющака

Та на 84-й хвилині забила збірна України — Судаков віддав на лінію штрафного, звідки ніким не прикритий Мудрик влучно пробив у лівий кут. Як виявилося, саме цей гол і вивів синьо-жовтих на чемпіонат Європи, четвертий для нашої національної команди в історії.

"Я думаю, це дуже важлива перемога для всього українського народу, для наших воїнів. Я дуже радий за футболістів, тому що ці дві гри були дуже важкими й нервовими. І до, і після матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, людей, захисників, які відстоюють нашу свободу. Кожен розуміє, наскільки важлива ця перемога", прокоментував перемогу головний тренер національної збірної України Сергій Ребров.

Своєю чергою, президент Зеленський привітав збірну України із виходом на Євро-2024.

"Дякую, хлопці! Дякую, збірна! За надважливі емоції для всієї країни. За надважливу перемогу і вихід на Євро.

За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.

В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть! Україна є і буде! Дякуємо за перемогу! Слава Україні!", наголосив Глава держави.

Що тепер чекає на збірну України?

Збірна України отримала путівку до фінального турніру Євро-2024, де зіграє у групі E проти Румунії (17 червня), Словаччині (21 червня) і Бельгії (26 червня).

Фінальний турнір проходитиме в Німеччині із 14 червня до 14 липня.

Зазначимо, що збірна України вчетверте поспіль зіграє на чемпіонаті Європи з футболу:

  • 2012 року "синьо-жовті" автоматично потрапили на турнір як одна з країн-господарок,
  • а 2016-го та 2020-го пробивалися на континентальну першість через кваліфікацію.

Найбільш успішним для збірної України поки що залишається Євро-2020, яке через пандемію коронавірусу відбулося 2021 року. На тому турнірі наша команда під керівництвом Андрія Шевченка дійшла до чвертьфіналу.

Нагадаємо, що на Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі (Невада), завершилися United States Air Force and Marine Corps Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: