fbpx
Сьогодні
Фото 22:40 18 Бер 2024

На змаганнях у США  збірна України здобула 76 медалей 

Фото: Максим Кравченко

На Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі (Невада), завершилися United States Air Force and Marine Corps Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми.

 Про це пише Рубрика.

Збірна України вперше брала участь у цих змаганнях і здобула на United States Air Force and Marine Corps Trials 76 медалей, з них:

  • 43 золотих,
  • 19 срібних,
  • 14 бронзових.

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Найбільше медалей наші атлети здобули з плавання та веслування.

 "Наша збірна показала неймовірні особисті та командні результати на змаганнях у США. Разом із усією командою "Повернись живим" я тішуся бути причетною до участі української збірної на United States Air Force and Marine Corps 2024. Але разом із цим я переконана, що ми маємо зосереджуватися не тільки на міжнародних змаганнях, а й на розвитку адаптивних видів спорту всередині країни. Ми маємо розвивати власну інфраструктуру, проводити власні змагання, відкривати в усіх регіонах України секції з адаптивних видів спорту. Це сприятиме фізичній та психічній реабілітації ветеранів", — каже операційна менеджерка збірної України, представниця ГО "Повернись живим!" Ольга Гусакова.

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Загалом у збірну України увійшли 30 учасників — 26 військовослужбовців та четверо ветеранів, які змагалися в 11 адаптивних видах спорту:  

  • плаванні;
  • велоспорті;
  • баскетболі на візках;
  • волейболі сидячи;
  • регбі на візках;
  • стрільбі з луку;
  • пауерліфтингу;
  • бігу;
  • штовханні ядра/метанні диску;
  • веслуванні;
  • кульові стрільбі. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Змагання United States Air Force Trials 2024 в Україні організовано Міністерством у справах ветеранів спільно з Українським ветеранським фондом та громадськими організаціями — "Повернись живим2, Stratcom Ukraine та Invictus Games: Team Ukraine.

"Спорт — це найкраща реабілітація. І наше завдання — залучати до занять адаптивними видами спорту якнайбільше ветеранів та військовослужбовців, які зазнали травм або поранень під час виконання своїх обовʼязків. Участь України у міжнародних спортивних змаганнях — це не тільки медалі, а й дипломатія. Можливість підняти наш прапор на міжнародній арені, показати силу та дух українського народу, нагадати про важливість підтримки. Наші хлопці показали неймовірні результати не тільки у кількості медалей, але й в особистих результатах. Хоча змагання вже закінчились, але попереду у нас багато планів на майбутнє, які дозволять долучити ще більшу кількість ветеранів до реабілітації через спорт", — коментує Анастасія Галайко, начальниця Відділу спорту ветеранів та фізкультурно-спортивної реабілітації Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів України. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Довідка

United States Air Force and Marine Corps Trials цьогоріч тривали з 8 по 14 березня. Ці змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. У 2024 році крім збірної України у United States Air Force and Marine Corps Trials участь також бере збірна Грузії. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Як повідомляла Рубрика, команда з 30 українських ветеранів і військовослужбовців вирушила на престижні спортивні змагання у Лас-Вегас.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спортсменами національної дефлімпійської збірної команди України, яка здобула 19 медалей на ХХ зимових Дефлімпійських іграх у турецькому місті Ерзурумі.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: