fbpx
Сьогодні
18:34 26 Бер 2024

Сполучені Штати ввели санкції проти мережі, яка підтримувала режим Асада в Сирії

Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти мережі фізичних та юридичних осіб, яка живила режим Башара Асада в Сирії та його збройні формування шляхом продажу наркотиків, а також реалізації незаконних фінансових й торгових схем.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Рубрика.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти 11 осіб і організацій, які підтримують режим президента Сирії Башара Асада шляхом незаконних фінансових переказів і торгівлі наркотиками, а також видобутку та експорту сирійських товарів», – зауважили в американському відомстві.

Йдеться, зокрема, про виробництво та експорт каптагону – стимулятора амфетамінового ряду, який викликає сильну залежність. Цей наркотичний засіб переправляється із Сирії до інших країн Близького Сходу, а також у Європу. Прибутки від незаконної торгівлі каптагоном стали основним джерелом для режиму Асада, збройних сил і воєнізованих формувань Сирії, зауважили в Мінфіні США.

Крім того, Асад отримує значні прибутки від видобувної промисловості у взаємодії з іноземними організаціями. Режим також намагається використовувати валютні біржі та інший легальний бізнес для того, щоби обходити раніше введені санкції.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти компаній із РФ за їхню допомогу в ухиленні від уже чинних обмежень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: