fbpx
Сьогодні
16:25 26 Бер 2024

Опитування Rakuten Viber показало, що 56% українців зазвичай не відповідають на дзвінки з невідомих номерів 

Команда Rakuten Viber запитала українців, чи беруть вони слухавку від невідомих номерів та чи перетелефонують у разі пропущеного. 56% опитаних скептично ставляться до незнайомих контактів: 29% ніколи не відповідають на такі виклики, ще 27% — тільки якщо очікують дзвінка. Близько 70% респондентів також не перетелефонують, якщо виклик від незнайомого номера було пропущено. В опитуванні взяли участь близько 70 тисяч користувачів Rakuten Viber.

Про це інформує Рубрика.

Київ, 25 березня 2024. Rakuten Viber дізнався, чи беруть українці слухавку від незнайомих номерів і чи перетелефонують у разі пропущеного виклику. В опитуванні в офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь близько 70 тисяч користувачів.

Результати опитування показали, що 56% українців насторожено ставляться до дзвінків з незнайомих номерів: 29% ніколи не беруть слухавку від невідомих контактів, ще 27% — тільки якщо очікують на виклик від курʼєра, магазину тощо. Решта 44% відповідають на дзвінки з незнайомих номерів.

Команда Rakuten Viber також запитала українців, як вони діятимуть у разі пропущеного виклику від невідомого контакта. Абсолютна більшість респондентів (67%) не робитимуть нічого й не перетелефонують. Близько чверті опитаних спершу перевірять номер: 14% користуються для цього спеціальними програмами, ще 9% шукають в інтернеті та месенджерах. Тільки 10% одразу перетелефонують у разі пропущеного дзвінка з невідомого номера.

На питання "Чи відповідаєте ви на дзвінки з незнайомих номерів" відповіді розподілилися наступним чином:

  • Так — 44%;
  • Ні — 29%;
  • Тільки якщо очікую дзвінка з незнайомого номера (курʼєр, магазин тощо) — 27%

Відповіді на питання "У вас пропущений з незнайомого номера. Ваші дії?" розподілилися таким чином:

  • Нічого не зроблю і не перетелефоную — 67%;
  • Скористаюся спеціальними програмами для перевірки номерів — 14%;
  • Одразу перетелефоную — 10%;
  • Спершу пошукаю в інтернеті та месенджерах, хто це — 9%.

Примітка: методика дослідження — анонімне онлайн-опитування, n>67 000. Ключова вікова група — 34-45 років, понад 50% респондентів віком до 45.

Довідка

Rakuten Viber – частина японської компанії Rakuten і найпопулярніший в Україні месенджер (встановлений на 98% смартфонів). Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв'язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безплатні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням. 

Як повідомлялось раніше, 43% респондентів впевнені, що їхні дані захищені самі собою, тому не вживають безпекових заходів. Також Rakuten Viber дізнався, чи стали українці краще розумітися на кібербезпеці за останній рік: 50% опитаних не цікавляться даною темою, проте 21% робить все для того, аби поглибити свої знання.

Також опитування Rakuten Viber показало, що 43% респондентів ставали жертвою зловмисників, ще 38% стикалися з ними, але не реагували на провокації. До того ж 85% українців впевнені, що кількість кібершахраїв суттєво зросла.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: