fbpx
Сьогодні
11:51 20 Бер 2024

Під час евакуації поранених на фронті загинула бойова медикиня Марʼянчук "Троя"

Фото: Фейсбук / Дана Ніка

Під час бойових дій проти російських окупантів рятуючи життя побратимів, а саме під час евакуації поранених, загинула бойова медикиня Анастасія "Троя" Марʼянчук.

Про втрату в соціальній мережі розповіла військовослужбовиця Дана Ніка, пише Рубрика.

Як зазначають, "Троя" на фронті була медиком 1 стрілецького батальйону 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

"Вона була цвітом нації, юною посестрою Правої Молоді, добра, гарна і смілива. Помста ворогу за неї буде неодмінно, але втрату близьким нічим не компенсуєш. Щирі співчуття рідним", зазначила військовослужбовиця.

Ще на початку повномасштабної російської агресії дівчина вирішила вступити в ряди захисників в Добровольчий Український Корпус "Правий сектор". Згодом перейшла на медичну службу до складу 1-го стрілецького батальйону 67-ї окремої механізованої бригади ДУК.

19 березня, під час евакуації поранених Анастасія загинула від ворожого вогню.

"Боляче? Нестерпно! Ховати своїх вихованців це найболючіше… Подруга "Троя" виховувалась в моїх таборах "Коммандос", була надією, талановитою, щирою, кмітливою, вродливою, дорогою вихованицею", зауважила Дана Ніка.

Як розповів військовий ЗСУ Олег Симороз, загибла бойова медикиня Анастасія була родом із Києва, як і він, вступила до лав армії добровольцем.

Дівчина була сміливою та мужньою, чітко розуміла, чому вона на цій війні.

"Я не знав її особисто, але ми обидва з Києва, були друзями на ФБ, у неї був такий саме позивний як у мене… Дуже смілива дівчина, доброволець. Рятувала життя побратимів, загинула при евакуації поранених… Вона чітко знала чому вона на цій війні. Та на її місці мали бути ми. Пробач нам, мужня дівчино. Спи спокійно на щиті. Честь!" –написавОлег у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що журналіст та громадський активіст, боєць Української добровольчої армії з Кропивницького Дмитро Сінченко з позивним "Перун", який пішов добровольцем на фронт відразу після початку повномасштабного вторгнення, повернувся додому на щиті.

Також під час бойових дій на Донеччині загинув бойовий медик з Києва Юрій Антонов, який у до війни був сироваром.

Окрім того, 1 серпня минулого року, російсько-окупаційні війська вчергове обстріляли Херсон, унаслідок чого снаряд влучив в заклад охорони здоров'я, забравши життя лікаря: також поранення отримала медсестра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: