fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:24 01 Сер 2023

Окупанти завдали удару по лікарню в Херсоні: загинув молодий лікар та отримала поранення медсестра

Фото: Телеграм / Роман Мрочко

1 серпня, російсько-окупаційні війська вчергове обстріляли Херсон, унаслідок чого снаряд влучив в заклад охорони здоров'я, забравши життя лікаря: також поранення отримала медсестра.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови міської військової адміністрації Романа Мрочка, Херсонська обласна прокуратура.

"Влучання відбулося в один із закладів охорони здоровʼя, внаслідок чого загинув молодий лікар, який лише кілька днів працює на посаді, та поранена медсестра, за життя якої зараз боряться наші медики", зазначив очільник міської військової адміністрації

Своєю чергою у прокуратурі повідомили, що 1 серпня близько 11:00 російські війська вчергове обстріляли середмістя Херсона.

Херсон, обстріл

Фото: Телеграм / Роман Мрочко

За даними слідства, множинні осколкові поранення несумісні із життям отримав лікар. Травмовано також медсестру. Дані щодо кількості потерпілих уточнюють.

Херсон, обстріл

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Окрім того, там додали, що пошкоджено будівлю лікарні, автотранспорт.

Прокурори зазначають, що на цей час проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

Як пізніше повідомили, у загиблого лікаря внаслідок обстрілу херсонської лікарні, сьогодні був перший робочий день після інтернатури.

ОВА також повідомляє, що пошкоджено два поверхи – хірургічне та отоларингологічне відділення, зруйновано операційну.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 1 серпня російські окупанти атакували Харків дронами-камікадзе. Зафіксовані влучання у двох районах міста.

У Салтівському районі російський дрон пошкодив будівлю гуртожитку професійно-технічного училища. Унаслідок влучання, зруйновано 2 та 3 поверхи, виникла пожежа. На щастя, на момент атаки у будівлі не було людей.

Також окупанти вдарили по спортивному об'єкту в Шевченківському районі. Унаслідок атаки частково пошкоджено двоповерхову будівлю, постраждав охоронець.

Також, 31 липня, російська армія зранку вдарила ракетами по Кривому Рогу, одна з яких влучила у багатоповерховий будинок. Станом на ранок 1 серпня відомо про понад 80 постраждалих, серед яких 7 дітей, та шістьох загиблих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: