fbpx
Сьогодні
09:07 14 Бер 2024

У рф заявили про "відбиття" атаки БпЛА у двох областях

Фото: Арміяінформ

У ніч проти 14 березня в російських Бєлгородській та Курській областях працювали сили та засоби протиповітряної оборони по дронах літакового типу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram Міністерства оборони рф.

Вранці в оборонному відомстві країни-агресора виступили із заявою про чергове відбиття повітряної атаки.

У звіті вказується шаблонна фраза про "припинення спроби" здійснення ударів із застосуванням понад двадцяти безпілотників по невказаних об'єктах на території РФ.

Традиційно, в "нальоті" дронів російське міністерство обвинувачує Україну.

У заяві відомства вказується про "перехоплення та знищення" загалом 25 безпілотників. З них нібито:

  • 14 були ліквідовані над Бєлгородською областю,
  • 11 – над Курською областю.

Про якісь можливі наслідки роботи ППО по дронах на землі в Міноборони рф нічого не кажуть.

Зазначимо, раніше цієї ночі губернатор Бєлгородської області заявляв про здетонування двох безпілотників у селищі Прохорівка. Місцева влада також розповідала про пожежу внаслідок цього.

Внаслідок першого вибуху в селищі спалахнула покрівля приватного будинку, також вибито вікна та посічено фасад. За словами губернатора області, постраждалих немає, адже у будинку ніхто не мешкав.

Другий безпілотник здетонував поряд із цим же будинком, вибуховою хвилею пошкоджено сусідній приватний житловий будинок – посічено фасад та паркан. Ніхто не постраждав. На місці працюють оперативні служби, пише російський чиновник.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Також ударні дрони-камікадзе Головного управління розвідки Міноборони України атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів, робота підприємства була зупинена.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: