fbpx
Сьогодні
08:37 14 Бер 2024

ППО вночі знищила 22 із 36 ударних БпЛА

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України

Цієї ночі російські війська вчергове атакували Україну дронами-камікадзе типу "Шахед", застосувавши для ударів 36 таких безпілотників. Силами та засобами протиповітряної оборони України були знищені 22 із 36″Шахедів".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook Генерального штабу Збройних сил України та Telegram Сил оборони півдня України.

"Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 36 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 22 цих ударних БпЛА було знищено", – йдеться у ранковому зведенні військового командування.

Як уточнили в Оперативному командуванні "Південь", 2 з цих "Шахедів" були ліквідовані у Миколаївській області.

"Під час нічної дронової атаки ті 2 "Shahed-131/136", що просунулись в нашій зоні відповідальності на Миколаївщину, силами протиповітряної оборони було знищено на півночі області", – передали військові.

Нічні ворожа атака по Україні

Раніше повідомлялося, що війська рф у ніч проти 14 березня вчергове атакували Україну із застосуванням дронів-камікадзе. Так, повітряна тривога цієї ночі була оголошена у багатьох областях через фіксацію "Шахедів".

Ближче до ранку стало відомо, що у Харкові було зафіксоване падіння "Шахеда" у середмісті у районі приватних будинків, даних про можливих постраждалих не надходило.

Після цього в командуванні Повітряних сил заявили про рух ворожих ракет у напрямку, зокрема, Шостки та Охтирки Сумської області. В ниці північних регіонів знову оголосили тривогу через загрозу балістичних ударів.

Рано-вранці у Харкові пролунав вибух через ракетний удар інтервентів. Місцева вдала повідомила, що ворог застосував С-300 по Шевченківському району міста, внаслідок чого були пошкодження нежитлових цивільних приміщень у лісосмузі. Про постраждалих даних не було.

Крім того, в Сумській ОВА розповіли, що війська РФ цієї ночі атакували "Шахедами" цивільну інфраструктуру Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. Крім того, окупанти завдали ракетних ударів по Шостці та Тростянцю.

Що відомо про останні атаки рф

12 березня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Кривому Розі. 

За даними голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, внаслідок ворожої ракетної атаки у місті зафіксували щонайменше три влучання, у тому числі прямий удар у в дев'ятиповерховий будинок та в дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі Кривого Рогу.

Вранці 13 березня повідомили, що у лікарні померла жінка, яка стала четвертою жертвою ракетного удару по будинку. 

Згодом кількість загиблих зросла до 5 осіб: рятувальники деблокували ще одне тіло.

Крім того, у ніч на 13 березня, російські загарбники атакували дронами-камікадзе типу Shahed місто Суми, внаслідок чого у місті сталося влучання в багатоквартирний житловий будинок: є загиблі, рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 10 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: