fbpx
Сьогодні
14:37 14 Бер 2024

Білорусь до кордону з Литвою перекинула техніку та військових

English version here

Фото: Телеграм / "Беларускі Гаюн"

У ніч проти 14 березня Білорусь перекинула ешелон із військовими та технікою у складі 46 вагонів до Ошмянського району, який межує з Литвою.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Телеграмі, пише Рубрика.

"Підрозділи 19-ї механізованої бригади (1-й окремий механізований батальйон та 4-й окремий танковий батальйон, були перекинуті до Ошмянського району (межує з Литвою)", – йдеться у повідомленні.

За інформацією сайту belzhd_live, ешелон з технікою військових прибув на станцію Ошмяни сьогодні вночі.

Зокрема, кількість техніки, що прибула, відповідає неповному механізованому батальйону, посиленому танковою ротою.

Як зазначається, йдеться про 46 вагонів, а саме:

  • 4 пасажирські вагони (з особовим складом ЗС РБ);
  • 3 криті вагона (зі спорядженням та боєприпасами);
  • 39 вагонів-платформ: 12 платформ з БМП-2 (всього 24 од. техніки), 9 платформ з танками Т-72Б (9 од.), 3 платформи з інженерною військовою технікою, 15 платформ з автомобільною технікою (всього 30 од.).

Раніше, 15 січня в Міноборони Білорусі повідомили, що білоруські військові проходитимуть навчання на території росії.

Під час занять планується зробити акцент на досвіді, отриманому збройними силами рф під час проведення війни в Україні. В офіційному повідомленні не вказано, до яких родів військ чи частин Збройних сил Білорусі належать військові, направлені на навчання.

Нагадаємо, білоруський диктатор олександр лукашенко підтримав агресію рф проти України і дозволив використовувати військову інфраструктуру й повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів мирних українських міст.

Як повідомлялось раніше, литовська комісія з національної безпеки пропонує зупинити рух товарів, транспорту та людей через прикордонні пункти пропуску Лаворішкес та Райгардас.

"З 1 березня планується закрити два прикордонні пункти – "Райгардас" (Привалка на білоруській стороні – ред.) та "Лаворішкес" (Котлівка – ред.), також прийнято рішення обмежити пересування людей на велосипедах та пішки на всіх пунктах пропуску на кордоні з Білоруссю", – сказав на пресконференції в уряді керівник Національного центру управління кризовими ситуаціями (НЦУКЗ) Вілмантас Віткаускас.

Після прийняття цієї пропозиції, на кордоні з Білоруссю залишаться відкритими два контрольно-пропускні пункти – "Мядінінкай" та "Шальчинінкай".

 Минулого літа Литва вже закрила два прикордонні пункти – "Шумскас" та "Тверячюс".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: