fbpx
Сьогодні
19:51 12 Бер 2024

Уряд заборонив нецільове використання земель, які займало Каховське водосховище

Кабінет Міністрів заборонив використовувати спрацьовану територію Каховського водосховища для цілей, які не пов'язані з його відновленням та будівництвом гідротехнічних споруд.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Рубрика.

«Заборонено, з метою запобігання нецільовому використанню земель, які займало Каховське водосховище, та створення умов для подальшого відновлення Каховського водосховища, яке тимчасово спрацьоване внаслідок збройної агресії РФ проти України, на період воєнного стану та протягом п'яти років після його припинення чи скасування формування, передачу у власність або користування та зміну цільового призначення земельних ділянок на землях, які займало Каховське водосховище, крім передачі у користування, зміни цільового призначення земельних ділянок з метою подальшого відновлення Каховського водосховища та будівництва гідротехнічних споруд», – ідеться в повідомленні.

Держгеокадастру доручено забезпечити створення та відображення на картографічній основі Держземкадастру у вигляді інформаційного шару відомостей про землі, які займало Каховське водосховище.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 6 жовтня схвалив законопроєкт про невідкладні заходи з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища. Документ встановлює на 15 років заборону на користування, передачу у власність та зміну цільового призначення відповідних земель і внесення відповідних обмежень до Держземкадастру.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Станом на ранок, 11 червня, через підрив Каховської гідроелектростанції російськими військами, водосховище втратило майже 13,95 куб. км води, що складає 70% його обсягів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: