fbpx
Сьогодні
09:57 01 Гру 2023

Кремль боїться, що провали на війні в Україні вплинуть на майбутні вибори в росії, – ISW

English version here

Кремль "стурбований" негативним впливом провалів на війні в Україні на результати президентських виборів РФ у 2024 році.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, у президентській кампанії Путін хоче зосередити увагу на внутрішніх справах РФ та критиці Заходу.

Окрім того, російські посадовці хочуть посилити цензурування в країні. Вони пояснюють це тим, що росіяни, які виїхали з країни, почали спроби дискредитувати майбутні російські президентські вибори.

Російська влада також намагалася консолідувати контроль над російським інформаційним простором і посилила заходи щодо заохочення самоцензури. Також на вибори можуть впливати родичі мобілізованих. У РФ збільшилась кількість скарг та закликів про допомогу мобілізованим, попри спроби Росії цензурувати їх.

Довідка

Нагадаємо, що президентські вибори в росії мають відбутися в березні 2024 року. Їхньої точної дати ще не призначено, це має зробити їхній парламент у грудні.

Напередодні путін затвердив правки до російського законодавства, які передбачають можливість проведення "виборів президента" на територіях, де Кремль ввів "воєнний стан", тобто в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

Окрім того, у британській розвідці зазначили, що володимир путін почав активізуватися у публічному полі перед початком виборчої кампанії. Кремлівські політтехнологи намагаються представити його "патріотичним" кандидатом. Ймовірно, він висуне свою кандидатуру до кінця 2023 року.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що володимир путін вирішив балотуватися на березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі як мінімум до 2030 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: