fbpx
Сьогодні
21:40 11 Бер 2024

На Оріхівському напрямку російські загарбники намагаються штурмувати Времівський виступ

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

На Оріхівському напрямку у росіян з'явилася нова точка спроб ворожого наступу – Времівський виступ.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, повідомляє Рубрика, посилаючись на ефір телемарафону.

За його словами, на Оріхівському напрямку з ранку і до 18 години було зафіксовано п'ять спроб штурмових дій. Однак при цьому окупанти почали намагатися наступати на Времівському виступі в пішому порядку. Лиховій зазначив, що це почалося з ночі й з самого ранку.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" додав, що Времівський виступ розташований приблизно на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Лиховій пов'язав ці спроби окупантів із президентськими виборами у рф, бо загарбникам необхідно показати хоч якісь результати на полі бою. Варто зазначити, що ЗСУ під час літнього контрнаступу звільнили кілька населених пунктів у цьому районі.

"Ймовірно перед ними стоїть політичне завдання до якихось термінів захопити території, які були деокуповані українськими військами минулого року. В принципі вже є певні дані, що росіяни хотіли реалізувати цей свій план до так званих президентських виборів", – сказав він.

Ситуація на фронті

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 54 бойових зіткнення.

Загалом ворог завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: