fbpx
Сьогодні
14:57 10 Бер 2024

Якщо путін покине Україну, то потреба в перемовинах відпаде: у Польщі відреагували за заяву Понтифіка

Фото: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Потреба в перемовинах з росією одразу ж відпаде, як тільки російський диктатор Володимир путін виведе свої війська з української території.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Х (Twitter) міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

"Як щодо того, щоб для рівноваги заохотити Путіна набратися мужності і вивести свою армію з України? Мир одразу ж настав би без потреби в переговорах", – написав очільник польського відомства у дописі.

До чого закликав Понтифік?

Нагадаємо, що напередодні Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України в інтерв'ю швейцарського телеканалу RSI, яке відбулося ще у лютому та має бути опубліковане 20 березня.

Згідно з записом понтифік заявив, що найсильніший той, хто має мужність підняти "білий прапор" та вести перемовини.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" та веде переговори", – сказав Франциск.

Він також додав, що переговори мають проходити за посередництва інших країн.

Варто пояснити, що Франциск й раніше закликав до дипломатичного врегулювання війни між Україною та росією, втім, цього разі він вперше фактично закликав Київ здатись.

Заяву Франциска викликала засудження з боку президента Латвії Едгарса Рінкевичса, який заявив, що перед злом не можна капітулювати.

"Мій недільний ранок: Не можна капітулювати перед злом, треба боротися з ним і перемагати його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало", – написав Рінкевичс.

Тим часом у Ватикані вже виправдались за слова понтифіка й відзначили, що Папа Римський мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

За словами Бруні, в інтерв'ю швейцарському телеканалу Франциск підхопив запропонований журналістом образ "білого прапора, щоб позначити припинення військових дій, перемир'я, яке мало б бути досягнуте через мужність вести переговори".

Як писала Рубрика, під час повернення з Угорщини 1 травня глава Католицької церкви Папа Римський Франциск заявив журналістам, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні росії проти України.

Спеціальний посланник Папи Римського Франциска також побував з візитом у Бучі на Київщині. Головна мета візиту – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: