fbpx
Сьогодні
14:37 10 Бер 2024

У росії студента посадили на 10 діб за назву своєї мережі Wi-Fi "Слава Україні"

Фото: Вікіпедія

Московський суд до 10 діб арешту засудив студента державного університету за те, що він використав у назві своєї мережі Wi-Fi гасло "Слава Україні".

Про це пише BBC.

Як зазначають у виданні, на назву його мережі Wi-Fi звернув увагу російський поліціянт, після чого студента взяли під варту.

Згодом московський суд визнав його винним у демонстрації "нацистської символіки або символіки екстремістських організацій".

Також у кімнаті в гуртожитку затриманого провели обшук, де знайшли його персональний комп'ютер та Wi-Fi роутер.

У судових матеріалах іде мова про те, що студент використовував мережу для "просування гасла "Слава Україні!" для необмеженої кількості користувачів у зоні дії Wi-Fi".

Довідка

У січні цього року російське Міністерство юстиції заборонило публічну демонстрацію символіки Організації українських націоналістів (ОУН), зокрема відтворення гасла "Слава Україні" та відповіді на нього — "Героям слава".

Оскільки ОУН, а також інші три організації — Українську народно-революційну армію, Українську повстанську армію (УПА) та Українську народну самооборону — внесли до переліку "нацистських".

Тож за "пропаганду або публічне демонстрування" символіки цих організацій передбачили:

  • штраф до 2 тисяч рублів (близько 855 гривень),
  • адміністративний арешт до 15 діб.

Нагадаємо, у вересні 20022 року у російських містах 24 вересня проходили акції протесту проти війни в Україні та проти примусової мобілізації росіян.

Окрім того, у січні 2024 року в російській федерації пройшла одна з найбільших акцій протесту з початку повномасштабного вторгнення в Україну: мітингувальники вийшли на захист місцевого активіста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: