fbpx
Сьогодні
22:04 10 Жов 2021

МОЗ розпочало роботу над розвитком телемедицини

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України розпочало роботу над розвитком телемедичних технологій і послуг.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

За словами заступниці міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич, телемедичні технології та сервіси здатні покращити доступ до медичних послуг для маломобільних груп населення, а також тих пацієнтів, які проживають у віддалених регіонах країни.

Зазначається, що завдяки впровадженню телемедичних технологій і сервісів лікарі матимуть змогу:

  • проводити консультації з пацієнтами дистанційно,
  • швидко обмінюватися інформацією,
  • проводити консиліуми у вигляді відеоконференцій ,
  • оперативно ухвалювати рішення у критичних ситуаціях.

В умовах боротьби з пандемією COVID-19 онлайн-інструменти можуть вирішувати нові важливі завдання, а саме – гарантувати безпечний контакт лікарів та пацієнтів, не обмежуючи останніх у своєчасному та якісному наданні медичних послуг.

"Світова практика на прикладі панемії COVID-19 доводить, що телемедицина – це дійсно ефективний інструмент у профілактиці, діагностиці та лікуванні пацієнтів. Це синергія сучасних інформаційних технологій та медичної допомоги, яка сприяє створенню нової якості медичних послуг", – заявив начальник відділу управління проєктами та програмами ДП "Електронне здоров'я" Вадим Терентюк.

Електронна система охорони здоров'я уже сьогодні застосовує частину з цих сервісів у деяких областях України і показує свою ефективність. Зокрема, із запуском телемедичних технологій в Одеській області не лише знизилися показники інфарктів поза терапевтичним вікном, але й покращилася якість їх лікування у цілому.

МОЗ за підтримки стейкхолдерів та іноземних партнерів планує й надалі впроваджувати новітні технології в систему охорони здоров'я.

За словами консультанта проєкту LHSS в Україні Олега Семерика у цьому напрямі планується надання технічної допомоги МОЗ у формуванні візії та дорожньої карти розвитку телемедицини. Друга ціль – розширення доступу до медпослуг найбільш уражених груп громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: