fbpx
Сьогодні
20:24 05 Бер 2024

Зеленський привітав видачу МКС ордерів на арешт командувача російської авіації та начальника Чорноморського флоту рф

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордерів на арешт командувача дальньою авіацією Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом РФ Віктора Соколова.

Про це Зеленський повідомив у соцмережі Х, пише Рубрика.

"Вітаю рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт командувачів дальньої авіації та Чорноморського флоту Росії, яких звинувачують у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, скоєних під час російських масованих обстрілів цивільних людей та об'єктів критичної інфраструктури в Україні у 2022 та 2023 роках", – підкреслив Зеленський.

За словами Зеленського, "кожен російський командир, який віддає накази про завдання ударів по цивільним людям та об'єктам критичної інфраструктури, повинен знати, що справедливість настане. Кожен виконавець таких злочинів має знати, що він буде притягнутий до відповідальності".

"Міжнародне правосуддя вимагає часу, але воно невідворотне. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб жоден російський звір, відповідальний за вбивства українських дітей, жінок і чоловіків, не залишився безкарним. І жодна кількість зірочок на погонах, жодні кабінетні двері не сховають їх від відповідальності", – заявив Президент.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 5 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувача дальньої авіації росії Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту рф Віктора Соколова. Як зазначається, відповідне рішення схвалили у межах розслідування потенційних воєнних злочинів російських окупантів на території України, скоєних у період з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Міжнародний кримінальний суд видав обидва ордери на арешт на підставі клопотань, які були подані стороною обвинувачення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: