fbpx
Сьогодні
21:50 04 Бер 2024

Зоозахисники зірвали показ Бекхем на Тижні моди в Парижі: навіщо це рішення

На Тижні моди в Парижі активісти PETA зірвали показ колекції осінь/зима 2024 року від дизайнерки Вікторії Бекхем.

Про це пише Sky News, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Активісти кажуть, що попри заборону бренду Вікторії Бекхем на використання хутра та екзотичної шкіри, він "досі використовує велику кількість шкіри, отриманої жорстоким шляхом, зокрема телячої".

Зокрема дизайнерка випускає сумки зі шкіри ягнят та телят.

Яке рішення?

49-річна дружина Девіда Бекхема презентувала на Тижні моди в Парижі свою нову осінньо-зимову колекцію. Її показ спробували зірвати захисники тварин – вони прийшли на шоу з плакатами, які розгорнули у залі для глядачів, коли моделі почали дефілювати.

"За веганську шкіру!" та "Тварини – це не тканини!" – говорили написи на плакатах.

Протестувальники навіть вийшли на подіум.

Як це працює?

Протестувальники вийшли на подіум і ходили поруч з моделями, тримаючи плакати з написом Viva vegan leather.

Вони були у футболках з написами "Тварина — це не тканина".

Мімі Бекхечі з PETA сказала:

"Жоден одяг чи аксесуар не вартий того, щоб насильницько забити та здерти шкіру з чутливої ​​та розумної тварини".

Вона закликала Вікторію Бекхем використовувати етичні й екологічні рішення, як-от високоякісна "шкіра" з яблук, винограду, ананасів, грибів тощо.

Пряма трансляція шоу перервалася, а потім одній із моделей довелося вийти на подіум ще раз, коли охорона змусила протестувальників залишити приміщення.

Тим часом сама Вікторія Бекхем зʼявилася наприкінці шоу та послала повітряні поцілунки, шкутильгаючи подіумом на милицях. Минулого місяця вона травмувала ногу в спортзалі, про що раніше повідомив її чоловік.

На показі були присутні майже всі рідні Вікторії: її чоловік Девід із дочкою Харпер та сином Крузом. Первісток Бекхемов, Бруклін, прибув на шоу із дружиною Ніколою Пельтц. Вони спостерігали за подіумом з першого ряду.

Девіда Бекхема  посадили в першому ряду поруч з головним редактором американського Vogue Анною Вінтур.

Довідка

PETA — це організація, що бореться за права тварин. Її назва з англійської перекладається як "Люди за етичне ставлення до тварин".

Організація вважає, що люди не мають права використовувати тварин для їжі, одягу, розваг, дослідів і будь-яких інших цілей. Учасники PETA час від часу влаштовують акції протестів, зокрема й на модних показах.

Нагадаємо, парламент Литви прийняв закон, що забороняє хутрові ферми.

Також повідомлялось, що суд у Великій Британії скасував заборону щодо тестування косметики на тваринах й дозволив випробування на них хімічних компонентів. Раніше на таке тестування заборона діяла протягом 25 років.

А екологи Австралії, через ріст популяції сумчастих, пропонують відстрілювати кенгуру, щоб тварини не помирали від голоду. Адже під час посухи їм буде бракувати їжі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: