fbpx
Сьогодні
22:21 11 Тра 2023

Австралійські екологи для порятунку кенгуру від голоду пропонують їх відстрілювати

Фото: Stringer Image

Екологи Австралії, через ріст популяції сумчастих, пропонують відстрілювати кенгуру, щоб тварини не помирали від голоду. Адже під час посухи їм буде бракувати їжі.

Таку ідею озвучила екологиня Кетрін Моузбі в інтерв'ю австралійському мовнику AFP, повідомляє CBC News.

"Під час останньої посухи, за нашими оцінками, в деяких районах загинуло 80 або 90% кенгуру.

Вони помирають з голоду – заходять у громадські туалети і їдять туалетний папір, або лежать на дорозі голодні, поки їхні дитинчата намагаються прогодуватися", – розповіла екологиня в інтерв'ю AFP.

Виконавчий директор Kangaroo Industry Association of Australia Денніс Кінг прогнозує, що скоро популяція кенгуру в Австралії може сягнути 60 мільйонів. Це у понад 2,3 раза більше, ніж кількість людей.

Під час рясних дощів в Австралії відбувається "демографічний бум" серед кенгуру. Проте згодом настає посуха, і сумчасті гинуть у муках.

кенгуру Австралія

Фото: neelsky

Однак якщо "демографічний бум" триватиме – тварини будуть помирати з голоду. Щоб запобігти цьому, Кетрін Моузбі пропонує вбити частину тварин.

"Це зменшить їхню кількість, і тоді, коли настане посуха, ми не матимемо проблем із соціальним забезпеченням.

Якби ми розглядали їх як ресурс і керували ними таким чином, ми б не мали такої катастрофічної смертності, яку ми спостерігаємо", – додала екологиня.

National Geographic пише, що в Австралії проживають 50 мільйонів кенгуру – це символ континенту.

Однак вчені вважають, що їхнє надмірне розмноження шкодить не лише врожаю, а й самим сумчастим.

На кшталт, уряд штату Вікторія запевняє, що кенгуру можуть шкодити сільськогосподарським угіддям, майну та довкіллю, і навіть становити загрозу для людей.

Надлишок тварин також призводить до дефіциту їжі, що і сталося в 2016 і 2017 роках. Тоді у країні налічувалося майже 45 мільйонів цих тварин.

Експерт Денніс Кінг побоюється, що незабаром країна може знову зіткнутися з подібною ситуацією.

Цикл розмноження прискорюється, а ідеальні погодні умови можуть призвести до зростання кількості сумчастих на наступні кілька років.

Довідка

Нагадаємо, за офіційними даними, кенгуру в Австралії більш ніж удвічі перевищують кількість людей. Їхня чисельність зросла до "чумних масштабів" за відсутності традиційних хижаків, як-от динго, а також полювання з боку мисливців-аборигенів.

Страховики стверджують, що кенгуру причетні до понад 80% щорічних аварій між транспортними засобами і тваринами.

При цьому в країні існують "квоти" на вбивство кенгуру. Держава дозволяє мисливцям контролювати чисельність сумчастих, однак за останні роки ці норми були виконані лише на 4%.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: