fbpx
Сьогодні
20:16 04 Бер 2024

Україна зазнала атаки з найбільшою кількістю загиблих дітей за останні місяці, – ООН

English version here

Фото: Юрій Білак

Дванадцять осіб, майже половину з яких були діти, загинули в результаті удару дрону чи його фрагментів в дев'ятиповерховий житловий будинок в Одесі минулої суботи, повідомила сьогодні Моніторингова місія з прав людини в Україні (ММПЛУ).

«В результаті цієї атаки загинуло п'ять дітей, переважно малюків до трьох років. Ця атака – найбільша за кількістю загиблих серед дітей за більш, як дев'ять місяців», – зазначила Даніель Белль, голова ММПЛУ.

«Щонайменше три родини втратили більше ніж одного члена сім'ї: загинула мати з дитиною, батько з дитиною, а також батьки та троє їх дітей. Це демонструє продовження жахливих наслідків війни, яку Росія розв'язала в Україні, для цивільних осіб, зокрема дітей, та для їх родин, які найбільш вразливі до ударів такою далекобійною зброєю», – додала вона.

Співробітники ММПЛУ, які відвідали місце удару відразу після атаки в суботу, стали свідками відчайдушних спроб родичів та рятувальників знайти своїх рідних, які опинилися під завалами частково зруйнованої будівлі. Команда стала свідком того, що особисті речі були викинуті з квартир вибуховою хвилею та застрягли на гілках дерев під будинком. Вцілілі мешканці, загорнуті в пледи, були вимушені тривожно очікувати на вулиці на звістку від рятувальників про долю своїх зниклих родичів.

За даними ММПЛУ, більше 10 000 цивільних осіб загинуло, а понад 20 000 були поранені після початку широкомасштабної атаки на Україну більше двох років тому, але ММПЛУ попереджає, що реальні цифри можуть бути набагато вищими. ММПЛУ зазначає, що найбільша кількість втрат була спричинена застосуванням вибухової зброї з широкою зоною ураження, такої, як ракети, дрони та артилерійські снаряди.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: