fbpx
Сьогодні
Фото 16:25 04 Бер 2024

У Дрогобичі відкрили Алею пам’яті, присвячену полеглим захисникам України: для чого це рішення

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі, що на Львівщині, у парку Степана Бандери, відкрили Алею пам'яті, щоб вшанувати захисників, які полягли захищаючи Україну від ворога.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Дрогобицької міської ради.

У чому проблема?

Це місце – символічне й щодня нагадує всім про подвиг Героїв. Про те, якою ціною дається наша свобода. Про те, яку ціну платять воїни там за наші мирні ранки та спокійні ночі.

Міцна та велична 42-метрова Арка символізує незламність кожного воїна, який не скорився, не здався, а захищав рідну землю до останнього подиху.

У Дрогобичі відкрили Алею пам'яті

Фото: Дрогобицька міська рада

Авторкою ідеї та дизайнеркою проєкту виступила художниця Христина Соломчак. У не війна забрала двох найдорожчих людей – коханого чоловіка та рідного брата. Металеву конструкцію виготовив на власній кузні ветеран російсько-української війни Леонід Федевич, спільно з синами.

У Дрогобичі відкрили Алею пам'яті

Фото: Дрогобицька міська рада

"Питання початку війни є дискусійним для багатьох українців. Для когось війна розпочалась два роки тому, для когось – десять, з часу Революції Гідності, для когось – багато століть тому. Це наш одвічний ворог, зупинити якого можуть лише такі Герої, справжні патріоти. Вони любили свою країну понад усе, вони віддали життя за неї, тому вони достойні найвищого пошанування. Коли я побачив ескізний проект Алеї, я зрозумів, що такої грандіозної і великої конструкції моя кузня ще не робила. Але, – очам страшно, а руки все зроблять", – наголосив ветеран війни Леонід Федевич.

Яке рішення?

Відкриття Алеї пам'яті розпочали з гімну у виконанні військового оркестру та хвилини мовчання. Військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, керівництво громади, рідні та близькі полеглих Героїв, дрогобичани та гості міста зібрались тут аби віддати шану тим, хто вже не з нами. Тим, хто поклав своє життя на вівтар нашої свободи.

У Дрогобичі відкрили Алею пам'яті

Фото: Дрогобицька міська рада

Як це працює?

До реалізації проекту долучилось чимало небайдужих людей, які пожертвували кошти на спорудження Алеї. Фінансування робіт проводилось через Фонд "Родини Веселого". Роботи з викладення бруківки та благоустрою території виконувало КП "СМУ".

У Дрогобичі відкрили Алею пам'яті

Фото: Дрогобицька міська рада

На металевій конструкції Алеї розміщені світлини полеглих Героїв – вихідців Дрогобицької громади та символіка військових підрозділів, у складі яких вони захищали Україну. QR-код на кожній світлині відкриває детальнішу інформацію про кожного полеглого Героя, зібрану на Електронному пантеоні Героїв.

У Дрогобичі відкрили Алею пам'яті

Фото: Дрогобицька міська рада

Конструкція декорована вишиваним металевим орнаментом, який світитиметься в темну пору доби та білими птахами, які символізують душі полеглих воїнів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: