fbpx
Сьогодні
Фото 20:34 04 Бер 2024

Рішення для перемоги: Україна отримала 100-й бронеавтомобіль Oncilla

English version here

Для "українського замовника" польська компанія Mista виготовила  вже 100-й бронеавтомобіль Oncilla.

Про це повідомляє видання Defence24, пише Рубрика.

У чому проблема?

Бронеавтомобілі стали помітною частиною парку техніки силових структур та армій більшості країн світу.

Їх використовують для:

  • патрулювання кордону,
  • контролю правопорядку,
  • проведення миротворчих операцій,
  • робіт по розмінуванню,
  • безпосередньо бойових дій,
  • евакуації поранених.

Майже у кожній війні кінця ХХ-початку ХХІ століття використовувалися броньовані машини різних типів, виробників та модифікацій. Україна у цьому сенсі не виключення, вона потребує такої техніки.

Яке рішення?

Тому польська компанія Mista виготовила для "українського замовника" вже 100-й бронеавтомобіль Oncilla.

Як це працює?

Представники польської оборонної компанії розповіли, що у 2024 році виготовили вже сотню броньованих машин Oncilla на замовлення України, де вони приймають участь у бойових діях.

В ході бойових дій ці машини були помічені у використанні Збройних сил та Національної гвардії.

Крім того, вони також надходили на озброєння низки підрозділів Головного управління розвідки.

"Ми зосереджені на виробництві, на дотриманні чітких графіків доставки транспортних засобів нашим українським замовникам", — роповідає президент правління та генеральний директор компанії Вальдемар Вільк.

Mista активно співпрацює з бійцями на передовій та вивчає досвід користування техніки на передовій. За словами її представників, в Україні розвинена потужна сервісна мережа.

Зокрема, відомо, що для відновлення техніки на передову прибувають ремонтні бригади розробника цієї бронемашини – КБ "Берил".

У компанії зазначають, що за час війни певна кількість машин була серйозно пошкоджена або ж повністю знищенна, однак вони не отримували підтверджень про будь які втрати серед екіпажу під час ураження.

Довідка про Oncilla II

Польські розробники також активно працюють над вивченням та впровадженням отриманого в Україні досвіду для розробки наступного покоління бронемашин Oncilla II.

"Очевидно, що ми отримуємо багато сигналів від солдатів, які використовують нашу техніку під час бойових дій в Україні. Це допомагає нам не тільки доопрацьовувати та вдосконалювати вже існуючий продукт, а й планувати його подальший розвиток. Ось чому наші конструктори вже працюють над автомобілем Oncilla II. Ми хочемо, щоб це була наша відповідь на потреби фронту. Ми хочемо використати весь наш найкращий досвід щодо протимінного захисту автомобіля, чим ми пишаємося", – говорить Олександр Лещенко, член правління Mista.

У компанії неохоче розповідають про перспективну машину. Відомо, що вона отримає видозмінений корпус, буде більшою та важчою за нинішні зразки.

Компанія також представила графічну модель майбутнього прототипу.

Очевидно, збільшення ваги тягне за собою необхідність у посиленні шассі та заміні 190-сильного двигуна Deutz на більш потужний.

Бойова машина може отримати і більш потужний бойовий модуль на заміну нинішній кулеметній турелі для кулеметів калібру 7,62 та 12,7-мм.

"Одна з наших цілей — оснастити Oncilla II новим дистанційно керованим бойовим модулем з кулеметом 14,5-мм", — розповідає Олексій Гузієв, віце-президент правління компанії.

Кулемет такого калібру, а саме – КПВТ, дозволить екіпажу машини боротись не лише з піхотою, а й з фортифікаціями та легкою бронетехнікою такою як радянські БТР та БМП.

Нагадаємо, британська компанія Cook Defence Systems, аби забезпечити ними українську бронетехніку, освоїла виготовлення гусениць радянського зразка.

Також повідомлялось, що ТОВ "Українська бронетехніка" повністю відновила виробництво мінометів різних калібрів та тільки цього року вже поставила українським Збройним силам понад 600 одиниць.

Раніше ми писали, що "Українська бронетехніка" відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60-мм та вже поставила Збройним силам України понад 100 тисяч одиниць.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: