fbpx
Сьогодні
14:17 03 Бер 2024

Президент розповів про рятувальну операцію в Одесі: під завалами можуть бути ще діти

Фото: Офіс Президента

В Одесі під завалами 9-поверхівки в Одесі, під'їзд якої зруйнував ворожий ударний дрон у ніч на 2 березня, можуть перебувати ще діти. Станом на зараз рятувально-пошукова операція безперервно триває.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського.

Глава держави розповів про ситуацію на місці чергового воєнного злочину росії.

Зеленський повідомив, що на цей момент працюють рятувальники, поліцейські, комунальники, загалом залучено 215 людей.

"Вдячний кожному волонтеру, який допомагає", підкреслив Президент.

Також Глава держави розповів, що на цей час відомо про десятьох загиблих, з них троє дітей:

  • Марк, якому ще не виповнилося навіть трьох років,
  • Єлизавета, вісім місяців,
  • Тимофій, чотири місяці.

"Українські діти – воєнні цілі Росії. Ось із ким воюють ці нелюди. Мої співчуття всім рідним, близьким", зауважив Зеленський.

Окрім того, Президент додав, що усім постраждалим надається необхідна допомога.

"Пʼятьох людей вдалося врятувати. Відомо, що під завалами ще можуть перебувати діти. Роботи з пошуку триватимуть, поки не буде зʼясована доля всіх, хто був у будинку", зазначив Глава держави.

Також Зеленський подякував всім, хто бере участь у рятувальній операції, хто підтримує людей, допомагає пораненим. І я дякую кожному й кожній, хто знищує окупантів, російську техніку та логістику.

"Кожна російська втрата на фронті – це відповідь нашої держави на російський терор. Світ має реагувати на кожен прояв російського зла й давати відсіч діям Росії.

Кожен проігнорований світом російський терористичний акт дозволяє і далі вбивати. Ми маємо перемогти в цій війні. Лише українська сила зможе забезпечити українцям нормальне життя", резюмував він.

Що відомо про атаку російських дронів у ніч на 2 березня по Одесі

У ніч на 2 березня російські загарбники вчергове атакували Одесу ударними БпЛА "Шахед". Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

Згодом повідомили, що під час рятувальних операцій у багатоповерхівці з-під завалів дістали живого чоловіка.

Вже ввечері рятувальники дістали з-під завалів тіло мами з немовлям. Кількість загиблих зросла до семи. Згодом знайшли ще одне тіло – восьме.

Станом на 10 ранку 3 березня через понад добу після ворожої атаки ударних дронів по Одесі, рятувальники з-під завалів багатоповерхівки намагаються дістати ще одне тіло жінки, біля неї виявили немовля: таким чином кількість загиблих зросла до десяти.

Як повідомив голова ОВА Олег Кіпер, в Одесі 3 березня оголосили жалобу за загиблими від російської атаки в суботу вночі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: