fbpx
Сьогодні
22:37 02 Бер 2024

На Полтавщині з’явився другий індустріальний парк, що спеціалізуватиметься на глибокій переробці агропродукції: для чого це рішення

Індустріальний парк «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» на Полтавщині включено до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 1 березня 2024 року.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

У чому проблема?

Уряд України докладає значних зусиль для підтримки національного виробника, стимулювання виробництва, розвитку переробних підприємств, що виробляють продукцію з високою доданою вартістю.

"З огляду на це зростає значення індустріальних парків, як максимально сприятливих для розвитку бізнесу майданчиків. Концепція «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи", – розповів заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Яке рішення?

«СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» стане другим індустріальним парком, створеним на Полтавщині. Він не лише забезпечить мешканців області додатковими робочими місцями, а бюджети – доходами, але й сприятиме економічному розвитку регіону.

Як це працює?

На території парку, який розташується на площі в понад 13 га в Лубенському районі Полтавської області, передбачається спорудження підприємства з глибокої переробки зерна кукурудзи. Підприємство спеціалізуватиметься на:

  • виробництві харчових продуктів,
  • продуктів борошномельно-круп'яної промисловості,
  • готових кормів для тварин.

Також серед напрямків роботи парку –  виробництво готових металевих виробів, лісопильне та стругальне виробництво та ін.

Для безперервного постачання енергії на об'єкти виробництва буде збудована ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку планується інвестувати 7 млн дол. США, в будівництво об'єктів парку – 20 млн дол. США. Парк забезпечить створення близько 350 нових робочих місць в переробній промисловості.

Що таке індустріальний парк?

Індустріальний парк або промисловий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, зазвичай забезпечується гарною транспортною доступністю, зокрема автомобільним і залізничним транспортом.

Індустріальний парк "Універсал Індастрі", який розташований на території селища Рокитне Білоцерківського району Київської області, внесли до реєстру індустріальних парків.

Нагадаємо, що у Броварах Київської області на виїзді з Обʼїзної дороги планують створити індустріальний парк.

Окрім того, на Закарпатті з'явиться п'ятий індустріальний парк. Він створить 745 робочих місць для українців.

Також через бездіяльність можуть бути виключені з реєстру індустріальні парки (ІП), зареєстровані в період з 2013 до 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: