fbpx
Сьогодні
12:00 03 Сер 2023

П’ятий індустріальний парк з’явиться на Закарпатті: для чого це рішення

English version here

Фото: Ілюстративне / facebook.com/odazakarpattya

На Закарпатті з'явиться п'ятий індустріальний парк. Він створить 745 робочих місць для українців.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Україна повинна бути готова до режиму тривалого протистояння. Для цього їй потрібна маса — військова, людська, економічна. Точніше кількість громадян і території, чисельність та оснащеність збройних сил, і обов'язково обсяг економіки, який вимірюється через ВВП країни. 

Щоб наростити ВВП країни хоча б у два рази потрібна зміна структури національної економіки. Під цією зміною в першу чергу розуміється поява в країні сучасної переробної промисловості і зростання її частки в структурі ВВП.

Яке рішення?

В умовах війни саме індустріальні парки стали одним із ключових інструментів для релокації бізнесу. Ці майданчики дозволяють бізнесам навіть у скрутних умовах війни користуватися певними послабленнями, підтримкою держави.

Повідомляється, що у вівторок, 1 серпня, на засіданні Уряду до Реєстру індустріальних парків включили "ФРЕНДЛІ ВІНДТЕХНОЛОДЖІ".

Як це працює?

Відомо, що новий індустріальний парк площею 16,5 га знаходиться на території м. Перечин Ужгородського району Закарпатської області.

"Створення нових індустріальних парків спрямовано на розвиток переробної промисловості, підтримку українського експорту, створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів", – йдеться у повідомлення.

Згідно з концепцією нового індустріального парку має бути створено 745 нових робочих місць у переробній промисловості, професійно-науковій та технічній діяльності.

Здебільшого місцеві підприємства будуть займатись машинобудуванням та металообробкою.

Довідка

Індустріальний парк або промисловий парк – територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, зазвичай забезпечується гарною транспортною доступністю, зокрема автомобільним і залізничним транспортом.

Ось лише частина аргументів на користь індустріального парку:

  • нові робочі місця,
  • розвиток малого та середнього бізнесу,
  • поповнення місцевого бюджету,
  • підвищення рівня життя місцевого населення

Нагадаємо, на Львівщині створили індустріальний парк "Долина Стрий".

Загалом під час війни створено 14 нових індустріальних парків з інвестиціями 200 млн грн.

Зауважимо, шо під час війни підтримка малого бізнесу й місцевих виробників — критична річ. "Рубрика" розповідає, як закарпатський підприємець Віктор Стинич знайшов креативне рішення — створення гастропідписки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: