fbpx
Сьогодні
14:20 13 Січ 2024

2000 робочих місць: на Закарпатті зареєстрували новий індустріальний парк - у чому рішення

Фото: Ілюстративне / facebook.com/odazakarpattya

У Закарпатської області Уряд ухвалив рішення внести до реєстру індустріальних парків індустріальний парк "БФ Термінал" в Берегівському районі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, пише Рубрика.

У чому проблема?

Україна повинна бути готова до режиму тривалого протистояння. Для цього їй потрібна маса — військова, людська, економічна. Точніше кількість громадян і території, чисельність та оснащеність збройних сил, і обов'язково обсяг економіки, який вимірюється через ВВП країни. 

Щоб наростити ВВП країни хоча б у два рази потрібна зміна структури національної економіки. Під цією зміною в першу чергу розуміється поява в країні сучасної переробної промисловості і зростання її частки в структурі ВВП.

Розвиток та створення індустріальних парків дуже важливий для України, бо саме вони мають стати точками зростання економіки й повоєнної відбудови країни.

Яке рішення?

Під час війни індустріальні парки, завдяки своїм економічним і географічним перевагам, можуть сприяти відновленню економіки України.

Оскільки вони розташовані на території, що відносно захищена від небезпек та недалеко від кордонів Європейського Союзу, що відкриває можливості для економічного зростання країни.

Тому в Закарпатської області Уряд ухвалив рішення внести до реєстру індустріальних парків індустріальний парк "БФ Термінал" в Берегівському районі.

Як це працює?

"БФ Термінал" став першим парком, включеним в реєстр індустріальних парків цього року та 74-м у загальному переліку.

Зазначають, що на території парку, який являти собою групу промислових підприємств з перероблення деревини та виготовлення продукції з дерева, буде створено близько 2000 робочих місць.

Спеціалізацією "БФ Термінал" стане виробництво:

  • плит МДФ та CLT,
  • ламінату та паркету.

Окрім того, на території парку працюватиме перевантажувальний комплекс.

Важливо, що для виготовлення продукції можуть використовуватися відходи виробництва місцевих чинних деревообробних підприємств. Тому створення парку матиме посилений позитивний ефект для економіки всього регіону, додали в Мінекономіки.

Що відомо про індустріальний парк?

Індустріальний парк або промисловий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Промислові парки зазвичай розташовуються на околицях міст або поза основними житловими районами міста, зазвичай забезпечується гарною транспортною доступністю, зокрема автомобільним і залізничним транспортом.

Загалом під час війни створено 14 нових індустріальних парків з інвестиціями 200 млн грн.

Раніше ми повідомляли, що у Броварах на виїзді з Обʼїзної дороги планують створити індустріальний парк.

Окрім того, у Хмельницькій області тривають підготовчі роботи поблизу Городка для будівництва індустріального парку з назвою – "Вуглецево нейтральний еко-агро-хаб "Поділля-Городок".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: