fbpx
Сьогодні
17:29 27 Лют 2024

Спецоперація рф із дестабілізації України "Майдан-3" досягне кульмінації у березні-травні, – ГУР

English version here

У Комітеті з питань розвідки при президентові України попередили, що росія на березень-травень готує кульмінацію інформаційної операції з дестабілізації ситуації в середині української держави.

Відповідну заяву оприлюднило ГУР, пише Рубрика.

"Через два роки після розв'язання рф повномасштабної загарбницької війни Україна постала перед об'єктивною загрозою існування як держави, як нації, як спільноти вільних та рівноправних людей", — мовиться у повідомленні.

За даними розвідників, росія намагається реалізувати в Україні спецоперацію, яку назвала "Майдан-3". Її кульмінація запланована на березень-травень.

"Протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів — як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка Києва", — зазначили в ГУР.

У відомстві вказали, що основними напрямками та цілями Росії є:

  • зрив мобілізації в Україні;
  • поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу;
  • розповсюдження фейків про "втому від України" у світі.
  • Водночас глобальна міжнародна ціль РФ — зменшення підтримки Києва з боку проукраїнської коаліції у світі.

"Мета росіян всередині України — деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовими та цивільними, розсварити усіх з усіма, в тому числі представників політичного керівництва, громадянського суспільства", — пояснили розвідники.

В ГУР підкреслили:

"Згідно із задумом ворога, на першу половину червня ситуацію у нашій державі вдасться розхитати й тоді Україні буде завдано військової поразки на сході, в цьому і є ключова ідея операції".

"З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до міжнародних партнерів та союзників зі закликом посилити спільний опір і всеохопні безпекові заходи, особливо в інформпросторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам й викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку сьогодні веде РФ", — наголосили у відомстві.

Розвідники додали, що у листопаді 2023 року в межах спецоперації "Майдан-3" на поширення антиукраїнських настроїв лише на платформі Telegram росія витратила майже 250 мільйонів доларів.

Окрім цього, загальний бюджет операції склав 1,5 мільярда доларів — це найдорожча "акція" російських спецслужб в історії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: