fbpx
Сьогодні
14:12 27 Лют 2024

Кабінет Міністрів офіційно призначив нового очільника НАЗК: що відомо

Фото: з відкритих джерел

27 лютого під час чергового засідання Кабінет міністрів офіційно призначив Віктора Павлущика новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення народного депутата Ярослава Железняка.

"Кабмін офіційно призначив Віктора Павлущика новим Головою НАЗК", написав нардеп.

Нагадаємо, що 25 лютого, конкурсна комісія оголосила переможця на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Ним став старший детектив — керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України Віктор Павлущик.

За кандидатуру Павлущика проголосували всі шість членів комісії, визнавши, що він має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов'язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

Що відомо про Віктора Павлущика

З автобіографії, яку Павлущик подавав на конкурс, відомо, що він закінчив:

  • Національну академію Служби безпеки України за спеціальністю "Правознавство",
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка спеціальністю "Міжнародний бізнес".

З 2008 по 2015 рік Павлущик проходив службу в органах СБУ на оперативних та керівних посадах. Після цього почав працювати детективом у НАБУ.

З листопада 2017 став старшим детективом — керівником відділу детективів НАБУ.

Відділ НАБУ Павлущика займається виявленням та розслідування кримінальних корупційних правопорушень, вчинених представниками судової влади та прокурорами.

У мотиваційному листі він наголошував, що в разі обрання його головою НАЗК всі його зусилля будуть спрямовані на те, щоб "агентство дійсно відповідало таким надважливим характеристикам, як прозорість, чесність, відкритість для громадськості та ефективність у запобіганні корупції".

Переможець конкурсу вважає, що метою нового очільника органу має стати "ефективне підхоплення потужної роботи з відновлення спецперевірок".

"Протягом півтора року в нашій країні було надано можливість декларантам не подавати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, та відповідно було призупинено проведення спеціальних перевірок",— пояснював він у мотиваційному листі.

Також, окрім роботи всередині НАЗК, Павлущик бажає посилювати діалог Агентства з суспільством, а також співпрацю та комунікацію з усіма іншими державними органами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: