fbpx
Сьогодні
12:22 27 Лют 2024

Ізраїль має намір надати Україні механізми попередження ракетних ударів, - постпред в ООН

Представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що Ізраїль працює над переданням Україні механізмів раннього попередження про ракетні удари та атаки безпілотних апаратів.

Про це він сказав на засідання Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє Рубрика.

Він також зазначив, що в перший тиждень після початку вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року Ізраїль надіслав Україні понад 100 тонн гуманітарного обладнання.

Крім того, "сотні українців отримали лікування в ізраїльських лікарнях та центрах реабілітації".

Крім того, ізраїльський дипломат заявив, що Іран постачає росії безпілотники, які використовуються в конфлікті на території України.

Довідка

Окружний суд у Тель-Авіві ухвалив рішення щодо спрощення умов перебування українських біженців в Ізраїлі. Згідно з новим правилом, усім біженцям з України мають відкрити візи типу 2А5. Це надасть право на працевлаштування, медичне страхування та відкриття банківських рахунків. Візи нададуть строком до 31 грудня 2024 року з можливістю подовження.

Отримати візу типу 2А5 можуть українці, які знаходяться в Ізраїлі та підпадають під дію директиви про колективний захист. Візи повинні бути видані не пізніше 3 березня 2024 року, а українські громадяни можуть звернутись до відділень Управління у справах народонаселення та імміграції для отримання згаданих віз.

Нагадаємо, на своїх кордонах збирається розгорнути Ізраїль новітню лазерну систему протиракетної оборони "Світловий щит", ймовірно, це станеться раніше запланованого терміну.

Також повідомлялось, що у березні 2023 року прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів нараду щодо надання військової допомоги Україні. Рада національної безпеки Ізраїлю повідомила, що Україна хотіла б отримати від Єрусалима різні оборонні системи. Також обговорювалося питання щодо допомоги Україні у світлі особливих відносин між Ізраїлем та росією.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: