fbpx
Сьогодні
11:58 14 Лют 2024

Для українських виробників Ізраїль відкрив ринок кормового борошна та жирів

Українські виробники зможуть експортувати кормове борошно та кормові жири до Ізраїлю, відповідні сертифікати погодили компетентні органи двох країн. 

Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначають, що Україна та Ізраїль погодили ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці/пір'я/рибного борошна та ветеринарний сертифікат для супроводу олій та жирів для годування тварин.

Відкриття ринків стало можливим завдяки спільній роботі фахівців Держпродспоживслужби та дипломатів МЗС України.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, в рамках української платформи Nazovni з січня 2023 до лютого 2024 року було опрацьовано 84 заявки експортерів на вихід на ізраїльський ринок.

"Наразі опрацьовуються 220 напрямків щодо відкриття ринків іноземних країн по товарних позиціях: м'ясо, молочна продукція, рибна продукція, продукти бджільництва та інші", – підкреслив Голова Держпродспоживслужба Сергій Ткачук.

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба у співпраці з МЗС погодила з Міністерством сільського господарства та розвитку села Албаніх форму міжнародного ветеринарного сертифіката для термічно оброблених молочних продуктів, призначених для споживання людиною.

Відповідну форму міжнародного сертифіката можна переглянути на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в рубриці "Міжнародне співробітництво", в розділі "Ветеринарія та безпечність", в підрозділі "Сертифікати на експорт з України".

У Службі нагадали, що для того аби здійснювати експорт харчових продуктів, першим кроком є запит оператора ринку на проведення позапланових заходів ветеринарного контролю відповідно до вимог країни призначення до:

  • головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві;
  • міжрегіональних головних управлінь Держпродспоживслужби на державному кордоні за місцем розташування.

Нагадаємо, що відтепер українські виробники меду  можуть постачати свою продукцію на ринок Китайської Народної Республіки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: