fbpx
Сьогодні
12:56 25 Лют 2024

До України половина зброї не надходить у визначені терміни, - Міноборони

Фото: Кабмін

На фронті дуже ускладнює роботу те, що половина постачань зброї не приходить в Україну вчасно, у визначені терміни.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров під час форуму "Україна. Рік 2024".

"Оскільки ситуація завжди динамічна, завжди змінюється, то 50% не постачається вчасно. Якщо ми дивимось на противника, то їх економіка приблизно 2 трлн, і вони використовують до 15% на війну, що становить понад 150 млрд доларів", – наголосив очільник оборонного відомства.

Умєров наголосив, що у разі затримок Україна втрачає людей і території.

"Це війна, коли союзники мають забезпечувати своєчасне постачання, бо ще ніколи в історії не було такого, щоб війна велася без переваги в повітрі", – додав Умєров.

Він підкреслив, що Україна робить все можливе і неможливе, але робота ускладнюється без своєчасних постачань зброї.

"Ми працюємо згідно з планом, ми робимо все можливе і неможливе, але без своєчасних поставок – це ускладнює нашу роботу", – сказав міністр.

Він наголосив, що план на 2024 рік уже є, хоч публічно про нього не кажуть. Цей план, за словами Умєрова, "потужний і сильний, він дає не тільки надію, але й дасть результат у 2024 році".

"Тому ми працюємо разом з усіма складами Сил безпеки й оборони. Вдячний кожному і кожній, хто працює для того, щоб досягти мети", — резюмував глава Міноборони.

Що відомо про форум "Україна. Рік 2024"

25 лютого, у столиці України Києві проходить форум "Україна. Рік 2024", присвячений другій річниці повномасштабного протистояння росії.

Основні теми форуму:

  • досягнення українських цілей у війні,
  • розвиток Сил оборони й безпеки України,
  • робота українського оборонно-промислового комплексу,
  • забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків,
  • реалізація Української формули миру,
  • гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Формат заходу включає панельні дискусії й пресконференцію Президента України.

Під час виступу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ціль виробити 1 мільйон FPV-дронів у 2024 році, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський, перевиконають.

Постачання Україні боєприпасів з ЄС

Нагадаємо, 3 травня минулого року Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

14 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус визнав, що Євросоюз не зможе надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року.

Проте 11 січня в Єврокомісії заявили, що Європейський Союз зможе виготовити один мільйон боєприпасів для України до кінця зими 2024 року.

Згодом стало відомо, що протягом минулих місяців Європейський Союз значно наростив виробництво боєприпасів та доведе цю спроможність до 1 млн боєприпасів на рік вже у березні поточного року і до 2 млн – у 2025 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: