fbpx
Сьогодні
15:10 22 Лют 2024

В Україні планують заборонити джипінг у заповідних зонах: для чого це рішення

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про заборону джипінгу в заповідних зонах.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, пише Рубрика.

У чому проблема?

В українському законодавстві виявили прогалини, які дозволяють любителям "джипінгу" кататися територіями природно-заповідного фонду.

Наслідки джипінгу в Карпатах. Фото: Суспільне Львів, архів, 2022 рік

Як пояснили у відомстві, пряма заборона пересування автомобілів і квадроциклів діє лише у зонах суворого заповідання. Водночас у господарських зонах та зонах стаціонарної рекреації проїзд автомобілів дозволено. Саме це спричиняє ті випадки, про які пишуть у медіа, та які викликають обурення в громадськості, зазначили в Міндовкілля.

Наслідки джипінгу в Карпатах. Фото: Суспільне Львів, архів, 2022 рік

Наприклад, улітку 2023 року мережею поширилось відео, на якому невідомий чоловік на позашляховику їздив прибережною зоною озера Світязь у Волинській області. "Волинські Новини" писали, що за кермом був 44-річний житель Києва.

З відкритих джерел журналісти дізналися, що чоловік уже не вперше вдається до таких розваг. У 2018-му на нього склали протокол за статтею 91 КУпАП, проте покарання він не отримав: провадження у справі закрили через закінчення строків накладення адміністративного стягнення.

Яке рішення?

Отож, в уряді вирішили покласти цьому край. Кабінет Міністрів 19 лютого запропонував законопроєкт, який остаточно заборонить "джипінг" на природоохоронних територіях.

Як це працює?

Над документом працювало Міндовкілля та кілька громадських організацій.

Законопроєкт передбачає захист територій природно-заповідного фонду (ПЗФ) від негативного впливу механічних транспортних засобів.

У випадку ухвалення документа, проїзд буде дозволено лише на дорогах загального користування, вулицях і дорогах населених пунктів та на дорогах приватних територій.

Проїзд транспортних засобів на заповідних територіях буде дозволено лише:

  • землекористувачам та землевласників, на ділянках яких розташовані ці території та об'єкти;
  • посадовим особам Держекоінспекції, виконавчим органам місцевих рад, що здійснюють контроль у сфері охорони навколишнього середовища, а також правоохоронним органам, аварійно-рятувальним службам, закладам охорони здоров'я та військовим формуванням;
  • громадським інспекторам з охорони довкілля;
  • працівникам підприємств, установ та організацій, що здійснюють обслуговування об'єктів інфраструктури, які розташовані у межах цих територій;
  • місцевим жителям у межах господарських зон заповідних територій, які вони використовують для власних потреб;
  • відвідувачам установ ПЗФ, що рухаються автомобільними туристичними маршрутами;
  • відвідувачам установ ПЗФ, що рухаються дорогами для проїзду до рекреаційних ділянок, місць масового відпочинку населення та господарських зон заповідних територій.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, під час підготовки законопроєкту вивчали міжнародний досвід. Так, урядовці з'ясували, що у заповідних зонах Ісландії позашляховики поза законом, оскільки шкодять ґрунтовому покриву та рослинності.

Кожному, кого спіймали за кермом у забороненому місці, загрожує штраф до 4500 доларів. Водночас Чехія практикує "джипінг" на військових полігонах, а в США потрібно стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку визначеними шляхами.

Як раніше повідомлялось, українці просили ліцензувати джипінг у Карпатах. Відповідна петиція була зареєстрована на сайті Президента України.

Також повідомлялось, що Міндовкілля планує заборонити  пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах, багі у заповідних зонах України.

Окрім того, Рубрика пояснювала, як "джипінг" шкодить довкіллю та чому так сильно заважає туристам. Докладніше читайте в статті "Смердюче болото замість чорниці: у чому проблема з джипами в Карпатах і що робити."

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: