fbpx
Сьогодні
14:09 20 Вер 2022

Українці просять ліцензувати джипінг у Карпатах: навіщо це рішення

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Президента України. 

Про це інформує Рубрика з посиланням на електронну петицію на сайті Президента.

У чому проблема? 

Джипінг у Карпатах та заповідниках України шкодить тамтешній природі, флорі та фауні, наражає на небезпеку піших туристів, сприяє ерозії ґрунтів та загалом нищить місцевість. Джипінг не є ліцензованим в Україні. Також через те, що в Україні питання джипінгу не врегульоване, до нас приїжджають люди з-за кордону (де джипінг заборонений) і також нищать наші гірські шляхи та природу загалом.

Яке рішення? 

Активістка Христина Жук створила електронну петицію на сайті Президента на тему "Врегулювання джипінгу в Україні".

"Під джипінгом мається на увазі пересування на транспорті підвищеної прохідності: джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах, багі тощо", – пояснює авторка Христина Жук.

Як це працює? 

Авторка петиції просить:

  • Врегулювати використання транспортних засобів в Карпатах за допомогою продажу та видачі ліцензій на цей вид діяльності.
  • Виділити окремі маршрути для оффроуду. Для зручності розробити маркування доріг та територій, куди в'їзд на джипах заборонений.
  • За в'їзд на територію заповідників без ліцензії штрафувати, а при повторному порушенні конфісковувати транспортні засоби на користь ЗСУ.
  • В разі повторного порушення притягувати джиперів до кримінальної відповідальності з безповоротним відкликанням ліцензії на цей вид діяльності.
  • Отримані за ліцензування кошти спрямувати на посилення охорони заповідників за допомогою рейнджерів, які будуть патрулювати заповідні території та ловити порушників.

Для того, щоб петицію розглянув президент, необхідно зібрати 25 тисяч голосів. На момент публікації новини, 20 вересня, звернення підписали понад 16 110 людей. На збір підписів залишилося 80 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: