fbpx
Сьогодні
09:35 21 Лют 2024

У ЗСУ заперечили інформацію окупантів про зачищення плацдарму на лівому березі Херсонської області

English version here

Фото: AP Photo / Алекс Бабенко

Поширена російським військовим командуванням інформація про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра не відповідає дійсності.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Сил оборони півдня України.

Як зазначили у командуванні, українські захисники півдня країни продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат окупантам.

"Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання", — наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, Шойгу заявив під час брифінгу з путіним, що російські війська зачистили Кринки. Хоча, як стверджував путін, російський генерал-полковник Михайло Теплінський, який командує угрупованням "Днєпр", повідомив йому, що в населеному пункті залишилася невелика кількість українських військових.

Кринки, Херсонщина, ЗСУ

Фото: DeepState / Скриншот

Шойгу спростував заяву Теплінського та представив російські зусилля як успішно завершену операцію. Він також похвалив підрозділи ВДВ і 810-ту морську піхотну бригаду за їхню роль в операції, що є типовою похвалою Кремля після захоплення росіянами тактичного об'єкта.

Своєю чергою Генштаб ЗСУ зранку 21 лютого повідомляв, що на Херсонському напрямку українські сили продовжують утримання позицій та відбиття штурмів російських військ. Так, протягом минулої доби противник здійснив 1 марний штурм.

Окрім того, експерти ISW повідомили, що на момент написання своєї публікації вони не спостерігали жодних візуальних доказів помітного російського просування біля обмеженого українського плацдарму в Кринках та поблизу них.

Варто додати, що минулої доби, 20 лютого, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 406 тисяч солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: