fbpx
Сьогодні
21:59 20 Лют 2024

Україна провела черговий раунд переговорів щодо укладення двосторонньої безпекової угоди з Італією та Канадою

Фото: Офіс Президента

Україна провела чергові раунди перемовин з Італією та Канадою. Мова про укладення двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Перемовини з Канадою

Українська переговорна група на чолі із заступником керівника Офісу Президента України Ігорем Жовквою провела дводенний раунд переговорів щодо укладення двосторонньої безпекової угоди з канадською делегацією, яку очолює політична директорка Міністерства міжнародних справ Канади Хайді Хулан, що перебуває з візитом у нашій країні.

Сторони продовжили обговорення тематичних блоків та конкретних положень відповідної угоди.

Україна провели черговий раунд переговорів

Фото: Офіс Президента

Перемовини з Італією

У продовження роботи над двосторонньою безпековою угодою на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України українська переговорна група на чолі із заступником керівника Офісу Глави держави Ігорем Жовквою провела черговий онлайн-раунд перемовин з італійською делегацією.

Сторони продовжили опрацювання структурних блоків та окремих положень відповідної угоди та скоординували графік подальших переговорів для фіналізації документа.

Що відомо про підписання угоди про безпекові зобов'язання з країнами G7

Як відомо, більшість двосторонніх угод між Україною і партнерами, які приєдналися до рамкової декларації G7, ще на етапі переговорів.

Однак вже 12 січня під час візиту до Києва прем'єра Британії Ріші Сунака підписали першу фіналізовану угоду – між Україною та Сполученим Королівством.

Варто додати, що угода України та Великої Британії стала неприємним сюрпризом для росії. Українська влада обіцяє цьогоріч москві ще більше подібних сюрпризів.

Також Україна та Данія домовилися розпочати переговори щодо безпекових зобов'язань у рамках "Спільної декларації про підтримку України".

16 лютого Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки.

Глава держави Володимир Зеленський та французький лідер Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України – вона діятиме 10 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: