fbpx
Сьогодні
18:59 13 Лют 2024

На відновлення пошкодженого російськими дронами обладнання електростанції у Дніпрі можуть піти місяці

Фото: УНІАН

Внаслідок атаки дронами армії рф у ніч на 13 лютого електростанції у Дніпрі пошкоджено цінне та важливе обладнання, на відновлення якого можуть піти місяці.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" сказав виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук, пише Рубрика.

"Пошкоджене критичне й великогабаритне обладнання, дуже важливе для роботи станції. Станція зараз не працює, відбувається аналіз пошкоджень, дефектація того, що пошкоджено, що можна використати в майбутньому", — зазначив він.

За його словами, наразі у Дніпрі та області немає знеструмлених споживачів, але схема електропостачання ненадійна, тому що відсутнє дуже важливе джерело енергії, що значно знижує надійність електропостачання.

"Строки відновлення пошкодженого обладнання значні. Це питання не про години, не про дні, а про тижні, можливо, місяці щодо деяких вузлів роботи станції", — сказав виконавчий директор ДТЕК.

Він також додав, що можливі відключення через перенавантаження мережі та неможливість передати необхідний обсяг електроенергії споживачам. Ймовірно, це будуть точкові обмеження, про які повідомлятимуть.

Загалом з початку року, за словами Сахарука, російські війська 40 разів атакували електростанції ДТЕК.

Що відомо про нічну російську атаку на Дніпро 13 лютого

Як ми писали, у ніч на 13 лютого російські загарбники запустили по півдню України 23 БпЛА: сили протиповітряної оборони знищили 16 ворожих "Шахедів".

Як повідомляли у Повітряних силах, безпілотники заходили на Дніпро групами з різних напрямків.

Своєю чергою Лисак розповів, що захисники знищили 10 дронів-камікадзе у Дніпровському районі, проте влучань в обласному центрі уникнути не вдалося.

Варто додати, що російська армія у ніч на 12 лютого також пошкодила дронами підстанцію "Укренерго" на Дніпропетровщині, без світла залишалися понад 53 тисячі абонентів, зокрема сім шахт, де перебувала понад 1 тисяча працівників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: