fbpx
Сьогодні
15:54 20 Лют 2024

Правоохоронці затримали чоловіків, які виманювали гроші в родичів полонених та віддавали їх рф

Фото: Офіс генпрокурора

Працівники правоохоронних органів заявили про викриття та затримання двох громадян, які виманювали кошти в родичів українських військовополонених за нібито повернення їхніх рідних додому. Більшу частину цих грошей вони мали віддавати російським спецслужбам.

Про це повідомив Офіс генпрокурора, передає Рубрика.

За даними слідства, підозрювані обіцяли потерпілим, що вони можуть посприяти в поверненні їхніх родичів із російського полону.

За це вимагали від 30 тисяч доларів.

Більша частина із цих грошей призначалася для передачі представникам спецслужб рф, кажуть слідчі.

Такі дії свідчать про добровільний збір, підготовку та передачу матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора.

Фото: Офіс генпрокурора

Слідство встановило, що до затриманих звернувся родич українського військовополоненого з проханням допомогти визволити бійця з полону. За певну суму зловмисники пообіцяли розв'язали питання.

Учасників схеми затримали після передачі останньої частини коштів — 10 тисяч доларів.

Двом затриманим повідомили про підозру в пособництві державі-агресору (ст. 111-2 Кримінального кодексу України). За це загрожує до 12 років ув'язнення.

Їм уже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління СБУ за оперативного супроводу ДВБ СБУ.

Нагадаємо, співробітники поліції повідомили про викриття злочинного угруповання, яке ошукало українців більш ніж на 45 мільйонів грн під приводом продажу дронів для військових ЗСУ.

Також повідомлялось, що співробітники правоохоронних органів оголосили підозри колишньому народному депутату, його бізнес-партнеру та чотирьом їхнім спільникам у незаконному привласненні та продажі 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів, які повинні були піти на потреби армії.

Окрім того, повідомлялось, що співробітники правоохоронних органів викрили посадовця адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики, який організував схему безперешкодного вивозу антикваріату за межі України. За такі послуги він вимагав хабар.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: