fbpx
Сьогодні
15:59 17 Лют 2024

Росія заперечує збиття 3 винищувачів: у Повітряних силах відреагували

Фото: commons wikimedia.org User Rulexip

Росія заперечує, що вранці 17 лютого на Східному напрямку підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено одразу три ворожі літаки, там підтвердили збиття тільки одного.

Проте командувач Повітряних сил України Микола Олещук має інше підтвердження і повідомив про це в Телеграмі, пише Рубрика.

Відмітимо, російські Telegram-канали повідомили, що було збито лише один винищувач Су-35С. При цьому вони зауважили, що пілот даного літака вижив.

Щодо інших бортів, за версією росіян вони повернулись додому без втрат.

літак винищувач Су-35

Фото: Телеграм / Микола ОЛЕЩУК

Своєю чергою Олещук відреагував, що на росії, як завжди, "потєрь нєт".

"Нагадаю, що Су-35С – одномісний літак, Су-34 – двомісні. За радіоперехопленням, одного пілота знайшли, інших – "іщут"! Щось тут не сходиться, чи не так?

Є така міжнародна супутникова пошуково-рятувальна система – Коспас-Сарсат (Cospas-Sarsat). При аваріях, вона сповіщає про місцеперебування персональних радіобуїв пілотів. Як бачимо, система робоча!

На фото – спрацювало аж чотири Cospas-Sarsat (точки на карті) – шукайте "братьев" у цих районах! Не дякуйте!", підказав окупантам Олещук.

літак винищувач Су-35

Фото: Телеграм / Микола ОЛЕЩУК

Нагадаємо, як ми писали, вранці 17 лютого на східному напрямку підрозділи Повітряних сил Збройних сил знищили два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Також  30 січня війська Збройних сил України знищили у Луганській області російський винищувач Су-34.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: