fbpx
Сьогодні
10:02 17 Лют 2024

Нью-йоркський суд зобов'язав Трампа сплатити майже $355 млн штрафу у справі про шахрайство

Фото: Getty Images

Колишнього президента та теперішнього кандидата на пост Глави США Дональда Трампа та його компанії  суд Нью-Йорка сплатити майже 355 млн доларів штрафу за звинуваченням у цивільному шахрайстві.

Про це пише CNN.

Як повідомляють у виданні, експрезидента Сполучених Штатів визнали винним:

  • у шахрайстві,
  • змові,
  • видачі неправдивих фінансових звітів,
  • фальсифікації ділової документації.

Суд виніс постанову, яка забороняє Трампу впродовж трьох років звертатися по кредити до будь-якої фінансової установи, зареєстрованої в Департаменті фінансових послуг штату Нью-Йорк.

Окрім цього, колишньому президентові США заборонили впродовж трьох років обіймати посади офіцера або директора будь-якої нью-йоркської корпорації чи іншої юридичної особи в штаті.

Суд оштрафував і синів Трампа — Дональда-молодшого та Еріка. Їх визнали винними в "низці випадків цивільного шахрайства" в Нью-Йорку. Зокрема, мова йде про:

  • надання неправдивих фінансових звітів,
  • фальсифікацію ділової документації,
  • змову.

Кожен із синів експрезидента має сплатити по 4 млн доларів штрафу.

Також суд оштрафував колишнього фінансового директора Trump Organization Аллена Вайссельберґа на 1 млн доларів.

Своєю чергою Дональд Трамп сказав, що подаватиме апеляцію, а рішення суду він називає "політичною вендетою".

Нагадаємо, що Верховний суд Сполучених Штатів Америки розпочав розгляд справи про право колишнього президента Дональда Трампа знову обіймати посаду глави держави.

Як відомо, у липні 2022 року 45-ий президент США Дональд Трамп стверджував, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Згодом у жовтні цього ж року спеціальний комітет Палати представників Конгресу США офіційно надіслав повістку до суду експрезиденту Сполучених Штатів Дональду Трампу. У такий спосіб Конгрес хоче змусити Трампа дати свідчення про штурм Капітолія під присягою та надати відповідні документи. Комісія наказує Трампу передати документи до 4 листопада та з'явитися особисто або онлайн в середині місяця.

6 лютого 2024 року суд США дозволив притягнути експрезидента Трампа до відповідальності у справі про спробу "скасувати" вибори. Оскільки експрезидент США Дональд Трамп не має президентського імунітету і може бути притягнутий до відповідальності за звинуваченнями у змові з метою скасування виборів 2020 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: