fbpx
Сьогодні
15:48 16 Лют 2024

Шмигаль: Обороноздатність та безпека українських громадян — найперший пріоритет Плану Уряду на 2024

English version here

Фото: Урядовий портал

Перший пріоритет Плану Уряду на 2024 рік залишається без змін — обороноздатність, а також безпека для наших громадян. Це програма «Український щит».

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 16 лютого, повідомляє Рубрика.

«Усі внутрішні ресурси ми направляємо на посилення оборони. Більше зброї та техніки. Більше дронів. Більше ракет. Більше снарядів. Обладнані оборонні рубежі. Серед важливих завдань — це локалізація виробництва та ремонту зброї і техніки. Створення спеціального режиму для підприємств «оборонки», пільги та державні гарантії», — зауважив Прем'єр-міністр.

Також ставка робитиметься на приватний сектор, на нові технології та розробки.

У сфері гуманітарного розмінування буде збільшено кількість підрозділів та кількість піротехніків ДСНС щонайменше на 200 людей.

«Створюємо ринок гуманітарного розмінування. Будемо компенсувати витрати за розмінування земель сільськогосподарського призначення. В Україні цьогоріч мають бути створені перші власні машини для розмінування. Кількість операторів має зрости щонайменше на 10%», — підкреслив Денис Шмигаль.

У питанні співпраці з НАТО, за словами Прем'єр-міністра, насамперед важливі системні зміни та імплементація стандартів Альянсу. В усіх сферах: від закупівель до управління.

«Громадська безпека. Підвищуємо її на всіх рівнях. Продовжуємо будівництво укриттів. У 120 громадах з'являться спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі. Буде працювати система екстреної допомоги населенню на всій території України», — зазначив Денис Шмигаль

Другий пріоритет Плану дій Уряду на 2024 рік — це європейська інтеграція України. Прем'єр-міністр підкреслив, що наша країна пройшла колосальний шлях, починає перемовини про вступ до ЄС. Отримала чотирирічну програму на 50 млрд євро.

«Вже в першій половині цього року сформуємо українську команду для перемовин про вступ. Готуємо Національну програму адаптації законодавства України до права ЄС. Працюємо над продовженням "економічного" та «транспортного» безвізів. Готуємо умови для того, аби підписати «промисловий», а також «роумінговий» безвізи з ЄС», — сказав очільник Уряду.

Крім того, розроблюється проєкт спільних прикордонних пунктів пропуску з європейськими сусідами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: