fbpx
Сьогодні
16:45 12 Лют 2024

росія купує Starlink через треті країни та збільшу їхнє використання на лінії фронту, – ГУР

Фото: spotme.ua

Російські військові незаконно отримують супутникові термінали Starlink із третіх країн і збільшують їхнє використання на лінії фронту з Україною.

Про це в етері телемарафону сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, повідомляє Рубрика.

"Справді, росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не будемо називати конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території рф на відкритих онлайн-майданчиках", — сказав він.

За словами Юсова, порівняно з минулим роком, використання Starlink в російській армії стало більш системним і налагодженим.

"Тобто на дані пристрої, девайси, окупанти роблять ставку. Тому так, звичайно, ведеться робота з нейтралізацією цієї загрози. Ми зараз ці деталі розкривати не будемо", — сказав представник ГУР.

Він додав, що ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам.

Крім того, представник ГУР Андрій Юсов відповідаючи на питання Reuters про те, як російські сили дістають супутникові термінали Starlink, повідомив.

«Контрабанда з третіх країн. Використання зросло на передовій», – сказав Юсов,

Щодо питання чи намагається Україна припинити використання Росією терміналів, він відповів: «Так, робота ведеться».

Раніше Рубрика повідомляла, що в американському виданні Defense One нещодавно повідомили, що росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях. За словами одного з анонімних джерел видання, українські війська вперше зафіксували використання Росією на передовій супутникового зв'язку кілька місяців тому.

Згодом ГУР Міноборони України підтвердили використання російськими загарбниками на фронті систем супутникового зв'язку Starlink. Як зазначили розвідники, радіоперехоплення розмови окупантів свідчить про встановлення терміналів Starlink, наприклад, у підрозділах 83-ї ОДШБр ЗС РФ, які діють у Донецькій області поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: