fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 13 Лют 2024

На Вінниччині у ліцеї встановили інтерактивний лазерний тир: навіщо це рішення

Фото: Калинівська міська рада

У ліцеї в селі Корделівка Калинівської громади Вінницької області почав діяти новий інтерактивний лазерний тир, який імітує стрільбу у віртуальній стрілецькій галереї чи на віртуальній місцевості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Калинівську міську раду.

У чому проблема?

Міністерство освіти й науки ще у вересні минулого року запустило пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України". Для його апробації обрали школи з різних регіонів України. Як пояснили в міністерстві, на уроках із захисту України буде "більше практики, більше актуальних знань і навичок, більше життєво необхідних умінь".

Своєю чергою Уряд виділив 1,74 мільярда гривень на трансформацію уроків "Захисту України"100 мільйонів зокрема підуть на професійний розвиток учителів і 1,64 мільярда гривень — на закупівлю навчального обладнання.

Такий оновлений підхід до уроків "Захисту України" має виховувати юнаків та юнок старшого шкільного віку свідомими захисниками Батьківщини, готових у будь-яких умовах стати на захист територіальної цілісності та суверенітету України.

Яке рішення?

Ліцей у Корделівці є базовим з військово-патріотичного виховання учнівської молоді в громаді завдяки багаторічній системній роботі з дітьми, яку проводить вчитель Захисту України Петро Васюк.

Вихованці Петра Васюка є неодноразовими переможцями дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), які проводилися в  районі та області.

Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

Тому у ліцеї в селі Корделівка Калинівської громади Вінницької області вирішили створити новий інтерактивний лазерний тир.

"Відкриття подібних класів в наш час актуально. Адже почуття патріотизму ми маємо виховувати ще зі шкільної парти. Тому ми плануємо відкрити подібні класи у всіх навчальних закладах нашої громади", – зазначив Калинівський міський голова Василь Поліщук.

Як це працює?

Інтерактивний лазерний тир встановили у нещодавно відремонтованому кабінеті "Захисту України" ліцею.

Це програмно-апаратний комплекс для імітації стрільби у віртуальній стрілецькій галереї чи на віртуальній місцевості з використанням малогабаритних моделей реальної зброї з вбудованими лазерними випромінювачами.

Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

Директорка ліцею й авторка цього проєкту Оксана Смук зазначила, що такий тир був її мрією, а також мрією і колективу закладу.

Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

"З початком війни ми вирішили й власними силами відремонтували кабінет "Захисту України". Наступним кроком була участь в обласному конкурсі Вінницької обласної Ради на отримання грантів для закладів освіти", розповідає очільниця ліцею.

Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

Смук додала, що вони подали проєкт "Готуємо захисників Вітчизни" та вибороли перше місце й отримали грант на 45 тисяч гривень. Окрім того, Калинівська міська рада надала співфінансування в реалізації проєкту – 125 тисяч гривень.

Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

Програмно-апаратний комплекс для імітації стрільби оснащений:

  • 2 макетами пістолета,
  • 2 макетами автомата Калашникова (АК-47).
Вінниця, інтерактивний тир

Фото: Калинівська міська рада

На даний час в області існує лише декілька таких тирів.

Нагадаємо, що Міністерство освіти й науки оголосило до оновлення шкільної дисципліни "Захист України" включити навчання керування дронами.

Окрім того, створення навчальної програми для школярів з домедичної допомоги запропонували Київська міська військова адміністрація спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: