fbpx
Сьогодні
Відео 11:31 17 Лис 2023

У Києві започаткували навчальну програму для школярів з домедичної допомоги: як працює це рішення

English version here

Фото ілюстративне, itvua.tv

Створення навчальної програми для школярів з домедичної допомоги запропонували Київська міська військова адміністрація спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо.

Про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі, пише Рубрика.

У чому проблема?

На думку Попка, в умовах широкомасштабної війни рф проти України у часи постійної небезпеки через повітряні удари ворога ракетами і дронами діти мають вчити, як надати елементарну домедичну допомогу собі і врятувати життя іншим.

Яке рішення?

Тому Київська міська військова адміністрація спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо ініціювали створення навчальної програми для школярів з домедичної допомоги.

Як це працює?

Днями у центрі відбувся перший тестовий урок для учнів 8-го класу однієї зі столичних шкіл.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, в майбутньому така навчальна програма, за погодження освітян, може стати частиною шкільного предмета "Захист України" (чи окремим предметом).

Розробка і впровадження подібної програми допоможуть дітям засвоїти основи медичної допомоги і розвинути такі важливі навички в цій сфері.

Як повідомлялось, нещодавно Міністерство освіти і науки оголосило про оновлення шкільної дисципліни "Захист України", де заплановано включити навчання керування дронами, основ тактичного мислення, розуміння взагалі простору, як такого.

Довідка

Завдання "Захисту України" — оволодіння базовими знаннями про Збройні сили України, юридичними основами міжнародного гуманітарного права, військово-медичної підготовки, цивільного захисту, дотримання власної безпеки під час надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу.

Вивчення цієї дисципліни підготує вас до служби в Збройних силах України та інших військових формуваннях. 

Набута інформація буде потрібна не лише для того,щоб стати сильною, освіченою та ерудованою людиною,а й для формування свідомого ставлення до захисту свого життя, життя рідних, друзів, співгромадян.

Нагадаємо, Міністерство оборони разом із бойовими медиками, волонтерами та представниками громадських організацій почало розробляти єдину систему домедичної допомоги, яка відповідатиме сучасним реаліям ведення війни.

"Нам потрібна єдина система надання допомоги, яка б дозволила зберегти життя та здоров'я військовослужбовців. Нам дуже важливий діалог з людьми, які працюють безпосередньо на полі бою, бачать проблеми та мають досвід їх вирішення. Сьогодні стоїть завдання напрацювати базу, яка б унормувала надання першої домедичної допомоги вчасно і в повній мірі. Також, ми вдячні волонтерським організаціям та бойовим медикам за врятовані життя протягом 10 років війни", – сказала заступниці міністра оборони Наталія Калмикова.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони створило Департамент охорони здоров'я. Його очолила Оксана Сухорукова — колишня волонтерка і співробітниця Міністерства охорони здоров'я із досвідом запуску медичної реформи.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: