fbpx
Сьогодні
14:58 12 Лют 2024

У Харкові через 2,5 доби ліквідували пожежу на нафтобазі: наразі перевірять її роботу

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

У Харкові рятувальники ліквідували пожежу на нафтобазі, яка сталася через влучання російських БпЛА у ніч з 9 на 10 лютого. На даний час перевірять безпечність її роботи.

Про це пише Рубрика з посиланням на повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Майже 2,5 доби знадобилося рятувальникам, щоб повністю загасити пожежу, що виникла на нафтобазі в Немишлянському районі Харкова внаслідок ворожої атаки дронів пізно ввечері 9 лютого.

Фото: ДСНС

"Сьогодні об 11:00 рятувальники ліквідували пожежу на території нафтобази, що виникла 9 лютого внаслідок удару БпЛА", – ідеться у повідомленні.

Проведено відкачування паливно-мастильних матеріалів з пошкоджених резервуарів.

Наразі Харкові перевірять безпечність роботи нафтобази.

"Внесені відомості за ст. 438 ("Порушення законів та звичаїв війни") Кримінального кодексу України. Під час розслідування кримінального провадження призначені всі відповідні судові експертизи, будуть встановлені ці питання і зроблені відповідні висновки щодо, по-перше, обстрілів, і безпечного функціонування нафтобази", – сказав Сузий.

Він пояснив, що не ведеться окремого провадження щодо ймовірних порушень на підприємстві, подробиці роботи нафтобази з'ясовуватимуть у межах відкритого після обстрілу провадження.

Як повідомлялося, 9 лютого близько 23:00 кількома безпілотниками окупанти нанесли удар по території нафтобази, де зберігалося майже 3800 тонн палива. У результаті відбувся витік нафтопродуктів з резервуарів.

Дизель та бензин змішався зі снігом, і вулиця, яка знаходиться нижче від нафтобази, миттєво перетворилася на пекельну лаву.

Вогонь за лічені секунди охопив 15 приватних будинків, внаслідок чого вони вигоріли вщент.

Що відомо про ворожу атаку БпЛа у ніч на 10 лютого

Війська рф у ніч з 9 на 10 лютого запустили територією України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" з північного та південного напрямів. Вибухи були чутні у Харкові та Одесі. 

Окупанти вдарили "Шахедами" по нафтобазі. Внаслідок цього влучання розлилося пальне,  загорілося 14 приватних житлових будинків. Площа пожежі 3 700 квадратних метрів. Відомо про загибель 4 дорослих та 3 дітей, найменшому всього 6 місяців.

Згодом повідомили, що унаслідок нічної ворожої повітряної атаки на Харків кількість постраждалих зросла до 57: у будинках, що згоріли можуть бути ще тіла загиблих людей.

Окрім того, російські загарбники тричі атакували Одеську область ударними безпілотниками: повідомили про чотирьох постраждалих.

Варто додати, що у ніч на 10 лютого терористи застосували проти України 31 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 23 повітряні цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: