fbpx
Сьогодні
22:00 12 Лют 2024

Міноборони схвалило проєкт Нацстратегії з протимінної діяльності до 2033 року

Фото: Міноборони

У Міністерстві оборони України провели засідання Національного органу з питань протимінної діяльності. Участь у заході взяли представники профільних міністерств.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони.

На засіданні ухвалили низку важливих рішень, що дозволять покращити ситуацію з протимінної діяльності в Україні, яка склалась внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації.

Зокрема, схвалено проєкт Національної стратегії з питань протимінної діяльності до 2033 року, яку невдовзі подадуть на розгляд та затвердження Радою національної безпеки та оборони України. Також обговорили питання замовлення, планування та координації виконання завдань з розмінування внутрішніх вод, територіального моря, виключної морської економічної зони України.

Серед інших питань – зосередили увагу на плануванні та координації інформаційних заходів для зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність українського населення.

Основним завданням Національного органу з питань протимінної діяльності є формування державної політики та координація в Україні всіх заходів протимінної діяльності, включаючи гуманітарне розмінування. 

15 січня президент Володимир Зеленський заявив, що 174 тисячі квадратних кілометрів території України забруднені російськими мінами та боєприпасами, що не розірвалися.

На сьогодні в Україні уже працює 3,5 тисячі саперів, проте для розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій цього недостатньо.

Особливо відчутна нестача спеціальної техніки для очищення земель від вибухових предметів, зокрема мін, які знаходяться глибоко під товстим шаром грунту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: