fbpx
Сьогодні
Фото 11:58 11 Лют 2024

В Україні заснували мистецьку премію на честь загиблого фотографа МВС Анацького

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Кабінет міністрів заснував премію у сфері фотомистецтва імені Миколи Анацького, щоб привернути увагу суспільства до важливості мистецтва фотографії, особливо у воєнний час.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.

Як розповіли у відомстві, премією у розмірі 20 тисяч гривень нагороджуватимуть фотохудожників та фотожурналістів за визначні твори, що відзначаються високим професіоналізмом.

Журі також враховуватимуть:

  • актуальність тематики світлин,
  • фіксацію історичних моментів,
  • внесок у розвиток та популяризацію українського фотомистецтва.

"Сьогодні саме фотомитці миттєво фіксують ключові моменти нашої історії. Фотографи, як і воєнні журналісти, наражають себе на небезпеку. Багато з них вже ніколи не повернуться додому.

Але їх фотознімки продовжують доносити правду про війну в Україні всьому світу", — сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Що відомо про Миколу Анацького

Микола народився та виріс у Бахмуті Донецької області. Був гвардійцем, служив у батальйоні "Донбас". Пізніше перевівся до лав батальйону оперативного призначення НГУ ім. С. Кульчицького. Мав позивний "Майстер".

Микола Анацький також фіксував події російсько-української війни. Зокрема, саме йому належать світлини командирів "Азову" у Туреччині, куди тих привезли після визволення із російського полону.

Командири Азову

Фото: Микола Анацький

Мав посаду комунікаційника, провідного інспектора Департаменту комунікації МВС.

фотограф Анацький

Фото: МВС

18 січня 2023 року фотограф Микола Анацький загинув внаслідок катастрофи гелікоптера у Броварах на Київщині разом з керівництвом МВС та цивільними.

Варто зазначити, що в Одеському музеї західного та східного мистецтва відкрилася виставка робіт фотохудожника Дениса Кривого, який загинув у травні минулого року у Бахмуті.

Нагадаємо, що одним із лауреатів премії World Press Photo 2023 року став український фотожурналіст Євген Малолєтка. Його відзначили за серію знімків з обложеного російськими окупантами Маріуполя.

Окрім того, що бренд-стратег Кирило Онацький до Дня космонавтики представив альтернативну айдентику Житомира.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: