fbpx
Сьогодні
14:58 03 Лют 2024

У розвідці повідомили про розстріл у росії автівки пілота, причетного до атак по Україні

English version here

Фото: Телеграм / Головне управління розвідки МО України

В Енгельсі російської федерації розстріляли командира екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95 ― майора Олега Стегачова.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки.

Як розповіли розвідники, за їх даними, пілот 1983 року народження служив на авіабазі "Енгельс" та безпосередньо причетний до завдання ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні та вбивств.

пілот росії

Фото: Телеграм / Головне управління розвідки МО України

Унаслідок обстрілу автівки Стегачов зазнав вогнепальних поранень. На цей момент розвідка уточнює, чи залишився він живий.

"Нагадуємо, що на всіх воєнних злочинців чекає розплата.

Ми знаємо ваші імена, адреси, номери автомобілів, звичні маршрути й звички", резюмували у ГУР.

Що відомо про обстріли рф по Україні з використанням Ту-95

З відкритих джерел відомо, що до 2021 року росія мала 60 літаків Ту-95МС. Хоча, за даними Defense Express, реальна кількість цих стратегічних бомбардувальників рф значно менша.

РФ з першого дня повномасштабного вторгнення використала Ту-95МС для ударів по Україні, зокрема, у західних областях України. Удари цими бомбардувальниками відновилися минулої осені та взимку, а також влітку 2023 року.

З 21 вересня 2023 року окупанти тримали паузу і не застосовували ці літаки. Але 8 грудня 2023 року з району Енгельса Саратовської області рф сім літаків Ту-95МС випустили 19 ракет типу Х-101/Х-555. Їх направили на Київ та Дніпропетровську область.

Також 13 січня російські загарбники завдали чергового комбінованого масованого удару ракетами різних модифікацій, зокрема і "Кинджали", по регіонах України. У ПС ЗСУ зазначили, що було здійснено пуски ракет типу Х-101/555/55 з 6Ту-95МС.

Варто додати, що у Саратовській області рф на аеродромі "Енгельс" росіяни намагаються захищати турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95 автомобільними шинами.

Оскільки у кінці 2022 року сталися вибухи на російському аеродромі "Енгельс"

Так 5 грудня БПЛА атакували аеродроми Енгельс-2 і Дягілєво в Саратовській і Рязанській областях − тоді ушкоджень зазнали 3 літаки: два стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-22м3.

Загалом, за даними російського видання "Верстка" на 30 серпня 2023 року, українські спецслужби і збройні сили могли здійснити щонайменше 9 успішних атак на авіабази в російських регіонах, тимчасово окупованому Криму та Білорусі, знищивши або пошкодивши щонайменше 24 літаки з початку повномасштабного вторгнення рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: