fbpx
Сьогодні
21:53 11 Лют 2024

Сирський представив особовому складу нового командувача Сухопутних військ: Павлюк зробив першу заяву після призначення

Фото: Фейсбук, Сухопутні війська ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський представив особовому складу командувача Сухопутних військ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Новопризначений командувач заявив, що усвідомлює весь спектр поставлених завдань і робитиме все можливе для посилення ввіреної йому частини українського війська.

Про це пише Рубрика з посиланням на Сухопутні війська ЗС України в Фейсбуці та заяву Олександра Павлюк  в Телеграмі.

"Ми з Вами були великою родиною в складі Сухопутних військ. Я продовжую залишатись разом вами. Війна показала, що все що ми робили, а це тренування, навчання і ті заходи, які були вжиті напередодні вторгнення, здійснювались недаремно. Коли Президент запитав мене, хто буде командувати Сухопутними військами, в мене інших кандидатур навіть не було", – зазначив під час представлення Сирський.

Генерал-лейтенант Павлюк подякував головнокомандувачу за довіру та за роботу, пророблену для захисту країни.

Висловив впевненість в тому, що взаємна підтримка є запорукою посилення війська та наближає Перемогу.

"Ми зробимо усе, щоб бути опорою для вас. Щоб ви завжди могли розраховувати на Сухопутні війська. Разом — ми є силою та ключем до Перемоги України", — у зверненні до головнокомандувача та до особового складу відзначив Павлюк.

Павлюк зробив першу заяву після призначення

Новопризначений командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що усвідомлює весь спектр поставлених завдань і робитиме все можливе для посилення ввіреної йому частини українського війська.

Як зауважив Павлюк, Сухопутні війська – це "найбільша, найчисельніша частина славного Українського Війська, що бере на себе основний удар противника, несе найважчий тягар війни".

Він заявив, що має честь служити пліч-о-пліч з мужні воїни.

"Усвідомлюю весь спектр задач, що стоять сьогодні перед нашими підрозділами та всією структурою Сухопутних військ. Дякую Президенту України, Уряду, Міністру оборони та всій команді Міністерства за довіру та конструктивну співпрацю в оборонному відомстві. Буду використовувати набутий досвід для розвитку Сухопутних військ", – додав командувач.

Павлюк запевнив, що під керівництвом Верховного головнокомандувача, головнокомандувача ЗСУ та Генерального штабу робитиме все можливе для посилення Сухопутних військ і наближення перемоги.

Тим часом пресслужба Сухопутних військ ЗСУ у Фейсбуці поінформувала, що активну участь у захисті України генерал Павлюк бере від самого початку російської збройної агресії.

У 2014 році під його командуванням 24-а окрема механізована бригада визволяла Слов'янськ, Красний Лиман, Краматорськ, Лисичанськ та низку інших міст Донецької і Луганської областей.

Зазначається, що Павлюк "відмінно знає специфіку Сухопутних військ", адже пройшов усі етапи керівних посад – від командувача оперативного командування "Захід" до начальника штабу Сухопутних військ.

Він володіє великим досвідом ведення бойових дій в умовах повномасштабного вторгнення. Зокрема, був командувачем Операції об'єднаних сил. Одразу після призначення на цю посаду в липні 2021 року організував підготовку підрозділів ООС до відбиття повномасштабної агресії на сході України.

"Підрозділи ООС потужно зустріли основний натиск противника 24 лютого 2022 року. Ведучи тяжкі бої з переважаючим ворогом, військові частини під командуванням Олександра Павлюка не дали противнику досягти поставлених цілей, прорвати основну лінію оборони та знищити найбільш боєздатне угруповання Збройних сил", – зауважили в пресслужбі.

У березні 2022 року Павлюк був призначений на посаду начальника Київської обласної військової адміністрації для підсилення організації оборони Києва. За безпосередньою участю генерала ЗСУ відкинули російські війська від столиці, а потім змусили їх відступити з території області.

Після визволення регіону Павлюк відповідав за оборону Києва та за створення умов для унеможливлення повторного наступу на столицю. До лютого поточного року обіймав посаду першого заступника міністра оборони.

Свого часу був удостоєний звання Героя України.

Як повідомляла Рубрика, указом від 11 лютого Президент Володимир Зеленський призначив Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

Також глава держави Володимир Зеленський звільнив Максима Вікторовича Миргородського з посади командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та призначив на його місце Ігоря Скибюка.

Що відомо про перестановки у ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання.

Окрім того, президент України Володимир Зеленський затвердив кандидатури заступників новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та заступників нового начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Також Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо тимчасового призначення Олександра Порхуна на посаду міністра у справах ветеранів.

Варто додати, що Верховна Рада відправила у відставку міністра в справах ветеранів України Юлію Лапутіну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: